Βούτσιτς: Η Σερβία δεν θα συμμετάσχει ακόμη στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Βούτσιτς: Η Σερβία δεν θα συμμετάσχει ακόμη στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Η Σερβία δεν θα συμμετάσχει ακόμη στις διεθνείς κυρώσεις κατά της Ρωσίας, δήλωσε χθες Κυριακή ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο τηλεοπτικό δίκτυο Prva TV.

Επειδή αρνείται να επιβάλει κυρώσεις, η Σερβία δεν έχει επί του παρόντος πρόσβαση στην κεφαλαιαγορά. Τα δάνεια είναι πιο ακριβά καθώς τώρα προσφέρονται με επιτόκιο 7%, και η αναχρηματοδότηση δανείων είναι πλέον δύσκολη, είπε επίσης ο Σέρβος πρόεδρος.
Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι το κράτος χάνει πολλά, είπε ο πρόεδρος, ο οποίος υποστήριξε ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι άδικες.

Ο Βούτσιτς αμφισβήτησε επίσης γιατί η Δύση δεν βομβαρδίζει τη Ρωσία όπως έκανε τη Σερβία το 1999, καθώς ισχυρίζεται ότι τα τρέχοντα γεγονότα στην Ουκρανία «δεν έχουν δει ποτέ πριν σε ευρωπαϊκό έδαφος».

Σχετικά με τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις για το φυσικό αέριο με τη Ρωσία, ο Βούτσιτς είπε ότι αναμένει να επιτευχθεί συμφωνία για μια «κανονική» τιμή του φυσικού αερίου.

«Περιμένω μια κανονική τιμή του φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Είναι σημαντικό να έχουμε φυσικό αέριο. Έχουμε μια ρωσική εταιρεία που διαχειρίζεται τη σερβική βιομηχανία πετρελαίου. Μπορούμε να εισάγουμε πετρέλαιο μόνο μέσω του αγωγού JANAF της Κροατίας», είπε ο Βούτσιτς, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κίριλ Πέτκοφ του είχε υποσχεθεί ότι η Βουλγαρία δεν θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα με τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου στη Σερβία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου