Το 1ο πανελλήνιο βραβείο στο Λύκειο «Πνοή Αγάπης» Αργυροκάστρου για την τοπική ιστορία

Το 1ο πανελλήνιο βραβείο στο Λύκειο «Πνοή Αγάπης» Αργυροκάστρου για την τοπική ιστορία

Το 1ο βραβείο έλαβε η μαθητική ομάδα του Γενικού Λυκείου «Πνοή Αγάπης» Αργυροκάστρου, για τη συμμετοχή της στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Τοπικής Ιστορίας "Μαθητές-Πρεσβευτές Πολιτισμού: Οι μαθητές μάς ξεναγούν στα μνημεία του τόπου τους", που διοργάνωσε η Εράσμειος-Ελληνογερμανική Σχολή. Η εργασία των μαθητών είχε τίτλο: "Ταξίδι στην αρχαία Αντιγόνεια" και προκρίθηκε στην τελική φάση του διαγωνισμού που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης στις 6 Μαΐου 2022.

Οι 13 προκριθείσες εργασίες παρουσιάστηκαν ενώπιον της κριτικής επιτροπής και ενός κοινού που αποτελούταν από καθηγητές, μαθητές και φιλίστορες σε μία άρτια διοργάνωση την οποία χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Παιδείας της Ελλάδος Άγγελος Συρίγος και η Υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδος Μαρία Ζαχαράκη.

Η αντιπροσωπεία του σχολείου που μετείχε στον τελικό αποτελούταν από τον Διευθυντή κ. Θεόδωρο Κέσκο, τον Φιλόλογο κ. Χρυσόστομο Καρρα, την καθηγήτρια της Ιστορίας κα Φλούτουρα Σινάνι και από τους μαθητές: Ευδοξία Τούνη, Ντιόνα Αχμέταϊ, Νατάσα Κώτσια, Εκουινόλα Τόλα, Ασημίνα Ντόκου, Ελίζα Αρσένη, Μάνθο Μπαρούτα, Γκαμπριέλ Κόκο, Ιωάννη Γκοζίτα και Γιώργο Σούλη.

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στην Επιστημονική Επιτροπή, υπό την προεδρία του Ομότιμου Καθηγητού κ. Φ. Βερέμη, που μας χάρισε την τιμητική αυτή διάκριση, καθώς και στους υπευθύνους της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής για την εξαιρετική διοργάνωση και για την εγκάρδια φιλοξενία που μας παρείχαν.

Συγχαίρουμε θερμά τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας που συντόνισαν τους μαθητές μας για να υλοποιήσουν την πολύ σημαντική και βραβευμένη πλέον εργασία τους, την οποία παρουσίασαν με εξαιρετικό τρόπο ενώπιον του εκλεκτού ακροατηρίου, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η διεύθυνση του σχολείου.

Τέλος, στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στην Τελετή Βράβευσης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ωραία διήμερη εκδρομή στην Αθήνα, απολαμβάνοντας τα υπέροχα αξιοθέατα και τις ομορφιές της πόλης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου