Ο Μέτα αντιδρά για την φυγή των υγειονομικών από την Αλβανία

Ο Μέτα αντιδρά για την φυγή των υγειονομικών από την Αλβανία

Ο Αλβανός ΠτΔ, Ιλίρ Μέτα, εξέφρασε ανησυχίες για την φυγή των γιατρών από τη χώρα του. Αναφερόμενος σε στατιστικά στοιχεία του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Ειδικευμένων Ανθρώπινων Πόρων, που κατατάσσει την Αλβανία ως την τελευταία χώρα στην Ευρώπη σε αριθμό γιατρών κατά κεφαλήν, ο Μέτα αναφέρει ότι αυτό είναι συνέπεια της ζημίας που προκαλείται από ιατρικές παραχωρήσεις, ενώ εγείρει ανησυχίες για τους μισθούς χαμηλά γιατροί.

Πλήρης αντίδραση

«Το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για το Ειδικευμένο Ανθρώπινο Δυναμικό κατατάσσει την Αλβανία ως την τελευταία χώρα στην Ευρώπη ως προς τον κατά κεφαλήν αριθμό των γιατρών. Δραματικός και ανησυχητικός δείκτης της επιδείνωσης των υπηρεσιών, αλλά και της κατάστασης της υγείας του πληθυσμού.

Αυτή είναι η συνέπεια της ανυπολόγιστης ζημιάς που προκάλεσε η ευνοϊκή, διεφθαρμένη και πλασματική ιατρική, που έκλεισε την καριέρα και το επαγγελματικό μονοπάτι χιλιάδων νέων γιατρών και νοσηλευτών, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Αλβανία για να υπηρετήσουν σε γερμανικές κλινικές και νοσοκομεία και στην Ευρώπη.

Ως εκ τούτου, καταλαμβάνουμε την πρώτη θέση στην ήπειρο για τον υψηλό αριθμό θανάτων από την πανδημία COVID-19 σε σχέση με τον πληθυσμό, λόγω ανησυχητικών ελλείψεων σε εξειδικευμένο προσωπικό και υγειονομικό εξοπλισμό, που επηρέασαν τη λάθος στρατηγική που ακολουθήθηκε στον εντοπισμό, την πρόληψη και την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έρθουμε πρώτοι και για τη συχνότητα εμφάνισης συστηματικών και χρόνιων ασθενειών, όταν ένας γιατρός αμείβεται 20 φορές λιγότερο από έναν κυβερνητικό που βγαίνει κάθε βράδυ στους πάγκους της τηλεόρασης και πληρώνεται ως διευθυντής μάρκετινγκ στο νοσοκομείο.

Η αποχώρηση γιατρών και νοσηλευτών πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει μόνο όταν εξαρθρωθεί η διαφθορά του συστήματος από τα λίγα χέρια ολιγαρχών που κρατούν όμηρο την υγεία του λαού, αλλά και την καριέρα και το μέλλον των επαγγελματιών υγείας.

Καιρός να σταματήσει αυτή η ερήμωση που προγραμματίζει η «Αναγέννηση» (κυβέρνηση του Ράμα)», καταλήγει ο Μέτα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου