Αλβανία προς Σκόπια: «Λύστε το θέμα της ονομασίας και θα σας στηρίξουμε»

Αλβανία προς Σκόπια: «Λύστε το θέμα της ονομασίας και θα σας στηρίξουμε»

Η Αλβανία εξακολουθεί να υποστηρίζει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, όμως καταρχήν πρέπει να επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας, υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας της βαλκανικής αυτής χώρας Αρμπέν Ιμάμι, μετά τη συνάντηση που είχε, στα Τίρανα, με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Ταλάτ Τζαφέρι.

Στο επίκεντρο της συζήτησής μας ήταν το θέμα της ένταξης της ΠΓΔΜ και ολόκληρης της περιοχής στο NATO και η πάγια θέση μας είναι ότι η ΠΓΔΜ πρέπει και μπορεί να γίνει μέλος, και ελπίζουμε να βρεθεί μια λύση το συντομότερο δυνατό στο θέμα της ονομασίας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιμάμι.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν, επίσης, «τη συνέχιση του διαλόγου με το Κόσοβο», είπε ο Αλβανός υπουργός και πρόσθεσε ότι «τα Σκόπια και τα Τίρανα παρέχουν τη στήριξή τους για τη συμμετοχή του Κοσόβου στις περιφερειακές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες».


Ο Αλβανός υπουργός ανέφερε ότι «αναμένουμε να συνεργαστούμε με τα Σκόπια και σε ό,τι αφορά μια περιφερειακή πρωτοβουλία για την αντιπυραυλική άμυνα, καθώς και σε πρωτοβουλία για τον συντονισμό και την αλληλεπίδραση στην αντιμετώπιση καταστροφών και περιστατικών έκτακτης ανάγκης (όπως σεισμοί κ.λπ.)».

Από την πλευρά του, ο κ. Τζαφέρι τόνισε ότι εκτιμά τη στενή συνεργασία με την Αλβανία και ότι το θέμα της ονομασίας είναι το τελευταίο εμπόδιο που αντιμετωπίζει η χώρα του για να είναι μέλος του ΝΑΤΟ. "Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να διατηρήσουμε τα πρότυπα που έχουν επιτευχθεί και να αναπτυχθούν περαιτέρω. Είμαστε πρόθυμοι να συμμετέχουμε και να συνεισφέρουμε στην αποστολή ISAF στο Αφγανιστάν και σε άλλες παρόμοιες αποστολές" επεσήμανε.

Aποκλεισμοί στους μεθοριακούς σταθμούς της Ηπείρου...
Αλβανικά πρωτοσέλιδα Κυριακής
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη