Στα χέρια Αλβανίδας βρέθηκε «κατά λάθος» πανάκριβο ρολόι από ληστεία στη Δανία

Στα χέρια Αλβανίδας βρέθηκε «κατά λάθος» πανάκριβο ρολόι από ληστεία στη Δανία

Πενήντα πανάκριβα ρολόγια, ένα εκ των οποίων είναι και αυτό που εντοπίστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής στην Αθήνα, είχαν αρπάξει οι δράστες της μεγάλης ληστείας που είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2017 στην Κοπεγχάγη.

Η εντυπωσιακή ληστεία, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ευρωπαϊκών διωκτικών αρχών, ήταν έργο της περιβόητης συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» και η συνολική αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αν αναλογιστεί κανείς ότι μόνο το Rolex που βρέθηκε στην Αθήνα αξίζει 85.000 ευρώ.

Η ληστεία είχε διαπραχθεί από τρεις δράστες οι οποίοι μπήκαν στο κοσμηματοπωλείο ως πελάτες, αλλά με την απειλή πιστολιού και σπρέι πιπεριού, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους.

Μάλιστα ο δράστης με το σπρέι ψέκασε στο πρόσωπο έναν από τους υπαλλήλους, όταν επιχείρησε να αντιδράσει.

Οι ληστές, οι οποίοι όπως εκτιμούν οι αρχές, ήταν γνώστες του αντικειμένου, άρπαξαν 50 πολυτελή ρολόγια διαφόρων εταιρειών και διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε αργότερα από την δανική αστυνομία, αλλά οι ίδιοι είχαν γίνει «καπνός».

Τα ρολόγια, φυσικά, λόγω του ότι είναι πολύ γνωστών εταιρειών, ήταν καταγεγραμμένα, γι' αυτό όταν το Rolex εμφανίστηκε στην τεχνική εταιρεία της αντιπροσωπείας στην Αθήνα, ειδοποιήθηκε αμέσως η αστυνομία και κατασχέθηκε.

Αμέσως μετά βρέθηκε και η 35χρονη γυναίκα από την Αλβανία, η οποία το είχε πάει εκεί για επισκευή.

Η 35χρονη, η οποία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν έχει καμία σχέση με την ληστεία, ανέφερε ότι το ρολόι της το πούλησε ένας ομοεθνής της στην Αλβανία, πριν από περίπου 4 χρόνια, σε εξευτελιστική τιμή, σε σχέση με την πραγματική του αξία, για αυτό και το αγόρασε.

Τώρα γίνεται έρευνα να εξακριβωθεί η πορεία του συγκεκριμένου ρολογιού, με την ελπίδα ότι μπορεί να βρεθούν κάποια ίχνη όσων εμπλέκονται στην ένοπλη ληστεία και στην διάθεση της λείας.

Υπενθυμίζεται ότι το ρολόι παραδόθηκε στις δανικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου