Η Αλβανία δεν έχει κλείσει ακόμη λιμάνια για τα ρωσικά πλοία

Η Αλβανία δεν έχει κλείσει ακόμη λιμάνια για τα ρωσικά πλοία

Η Αλβανία θα συνεισφέρει στην Ουκρανία συμμετέχοντας στη Διάσκεψη Δωρητών που διοργανώνεται στη Βαρσοβία, αλλά δεν έχει κλείσει ακόμη τα λιμάνια της για ρωσικά πλοία, αναφέρει η DW.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Mateusz Morawiecki, η πρωθυπουργός της Σουηδίας, Magdalena Andersson σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, συγκάλεσε τη Διάσκεψη των Δωρητών για την Ουκρανία στο Βαρσοβία σήμερα Πέμπτη.

Στο συνέδριο αυτό συμμετέχει και η Αλβανία. Αυτή η υψηλού επιπέδου διάσκεψη αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων είναι αφιερωμένη στον «κοινό στόχο της υποστήριξης της ανθρωπιστικής απάντησης του ΟΗΕ στην Ουκρανία και στη συζήτηση περαιτέρω βημάτων για την υποστήριξη των προσπαθειών της Ουκρανίας για την αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων». απελευθέρωση του πρωθυπουργού στα Τίρανα.

Η Αλβανία θα καταταγεί παράλληλα με τις χώρες που συνεισφέρουν, δέσμευση που θα εκφράσει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ο οποίος συμμετέχει σε αυτό το συνέδριο.

Οι συμμετέχοντες συζητούν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής καταστροφής που προκλήθηκε από τον πόλεμο, όπου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, ιατρικών προμηθειών και στέγης.

Ως απάντηση στις ταχέως αυξανόμενες ανάγκες, τα Ηνωμένα Έθνη έχουν δημιουργήσει ειδικές δομές για να εισέλθουν στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο για να βοηθήσουν στη διάσωση ζωών, αναπτύσσοντας εμπειρογνώμονες στον συντονισμό, τη συμμετοχή της κοινότητας, την προστασία και τη διαχείριση πληροφοριών.

Εν τω μεταξύ, απαιτείται περισσότερη δέσμευση από τη διεθνή κοινότητα για να ανταποκριθεί στην ένταση αυτών των αναγκών.

Σταμάτημα των ρωσικών πλοίων στα αλβανικά λιμάνια - Δεν υπάρχει απόφαση της Ε.Ε

Σχετικά με το αίτημα του Προέδρου της Ουκρανίας, Ζελένσκι, για απαγόρευση εισόδου ρωσικών πλοίων στα λιμάνια της Αλβανίας και τον περιορισμό των Ρώσων τουριστών, που απηύθυνε την Τρίτη στη Βουλή, μέσω διαδικτυακής ομιλίας βίντεο, ο πρωθυπουργός Ράμα δήλωσε την Τετάρτη ότι «Δεν υπάρχει Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαγορεύσει τα πλοία και να περιορίσει τους Ρώσους τουρίστες θα συνεχιστεί λοιπόν όπως τα προηγούμενα χρόνια».

«Οι αποφάσεις μας είναι πάντα σύμφωνες με αυτές της Ε.Ε. Σε περίπτωση που υπάρξει γραμμική απόφαση θα παραταχθεί άμεσα με την Ε.Ε. Αυτό είναι πολύ απλό, δεν είναι ένα θέμα που προκαλεί σύγχυση», δήλωσε ο Ράμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου