Το ΔΚ αντιδρά για τους Στρατηγικούς Επενδυτές στην Αλβανία

Το ΔΚ αντιδρά για τους Στρατηγικούς Επενδυτές στην Αλβανία

Μετά από αίτημα του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανίας για σύσταση Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων, η βουλευτής του ΔΚ, Γιορίντα Ταμπάκου, ζητά έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθεί η Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

Η Ταμπάκου είπε ότι ο νόμος για τις στρατηγικές επενδύσεις είναι ένας από τους νόμους που φανερώνει την διαφθορά του κράτους μέσω της ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο. Ως εκ τούτου, συνέχισε και μαζί με έξι συναδέλφους της παρουσίασε την πρωτοβουλία για τη σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων.

«Το 2015, όταν αυτός ο νόμος παρουσιάστηκε στη συνέλευση εκ μέρους του ΔΚ κατέθεσα τροπολογίες καθώς ο λόγος πίσω από αυτόν τον νόμο ήταν ξεκάθαρος. Η ολιγαρχία πίσω από την κυβέρνηση. Οι τροπολογίες σχετίζονταν στενά με άρθρα που αφορούσαν ιδιωτική και δημόσια περιουσία. Ο Νόμος για τις Στρατηγικές Επενδύσεις παραβιάζει το συνταγματικό δικαίωμα στην ιδιοκτησία. Δυστυχώς η πλειοψηφία δεν ενέκρινε τις τροπολογίες και προχώρησε επίσης σε παράταση του νόμου και των επιπτώσεών του επ' αόριστον σε βάρος των ιδιωτικών και δημοσίων ιδιοκτητών και περιουσιακών στοιχείων.

Ποιοι είναι οι πραγματικοί δικαιούχοι αυτού του νόμου;! Έχω καταθέσει αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών για να μάθω τους δικαιούχους αυτού του νόμου και δεν έχω ακόμη καμία ενημέρωση σήμερα. Ο νόμος έχει εφαρμοστεί με διαφθορά μόνο σε αδιαφανή στρατηγικά έργα, με ανεκπλήρωτα κριτήρια. Πάνω από όλα αυτός ο νόμος δεν έχει προσελκύσει σοβαρές επενδύσεις από τους στρατηγικούς μας εταίρους και έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως τέχνασμα για τους φίλους της κυβέρνησης. Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας το κοινοβούλιο και οι πολίτες να μάθουν πραγματικά για την αποτελεσματικότητα και ποιους εξυπηρετεί αυτός ο νόμος», είπε η βουλευτής της αλβανικής αντιπολίτευσης.

Ιδιαίτερα στην Χιμάρα, η κατάσταση με τις καταπατήσεις μέσω των Στρατηγικών Επενδυτών της αλβανικής κυβέρνησης, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου