Η αλβανική μαφία διαφθείρει τους Βέλγους αξιωματούχους

Η αλβανική μαφία διαφθείρει τους Βέλγους αξιωματούχους

Δύο από τις πόλεις του Βελγίου, η Αμβέρσα και οι Βρυξέλλες θεωρούνται ως δύο από τα μέρη όπου δραστηριοποιείται η αλβανική μαφία διακίνησης ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης που προέρχεται από τη Νότια Αμερική και διακινείται στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

«Οι αλβανικές εγκληματικές οργανώσεις υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό: στις Βρυξέλλες και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Όμως η τεχνολογία και το εμπόριο μέσω αυτής έχουν εξελιχθεί και το ποσοστό εγκληματικότητας έχει αυξηθεί. Το βελγικό κυβερνητικό σύστημα δεν αναπτύσσεται παράλληλα με το έγκλημα. «Υπήρξε σημαντική διαφθορά τον τελευταίο καιρό», είπε ο Michel Claise, ένας από τους πιο γνωστούς εισαγγελείς του Βελγίου.

Η αλβανική μαφία έχει διεισδύσει στις κρατικές δομές των Βρυξελλών και της Αμβέρσας, διαφθείροντας αστυνομικούς, δικαστές ή ακόμα και πολιτικούς.

«Έχουμε συλλάβει έναν υπάλληλο της Γαλλικής Κοινοτικής Επιτροπής (Cocof), καθώς και 7 στελέχη ενός δήμου. Αυτό συμβαίνει συνέχεια. Ολοένα και περισσότερο οδεύουμε προς μια ποινικοποιημένη κοινωνία. Φαίνεται ότι σήμερα είναι πιο κερδοφόρο να είσαι εγκληματίας παρά δίκαιος πολίτης», λέει ο Claise και γελάει.

Αυτή η πόλη επανήλθε στην προσοχή της κοινής γνώμης μετά τη δολοφονία του Αλβανού Bledar Muça που πυροβολήθηκε με 12 σφαίρες. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αλβανική μαφία είναι εδώ και πολύ καιρό παρούσα στο Βέλγιο και εξηγεί πώς είναι διεφθαρμένοι Βέλγοι αξιωματούχοι. Ο Claise επισημαίνει ότι η αλβανική μαφία αγοράζει επιχειρήσεις στο Βέλγιο και ξεπλένει χρήματα ενώ το κράτος χάνει 30 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

«Στην Ιταλία, είδαμε ότι η μαφία αγόρασε κάθε είδους εταιρείες που είχαν χρεοκοπήσει μετά την κρίση του κορωνοϊού. Όλοι πιστεύουν ότι η σικελική μαφία Cosa nostra δεν υπάρχει πια. Το ότι δεν έχουν σκοτώσει πια δικαστές δεν σημαίνει ότι έχουν φύγει. Έχουν γίνει οι ίδιοι δικαστές! Πήγαν οι ίδιοι στην αστυνομία!

Ο Τύπος σήμανε συναγερμός όταν αγόρασαν όλα τα είδη των πραγμάτων. Και εδώ είναι ακριβώς το ίδιο. Στη Ναμούρ βλέπεις Αλβανούς να αγοράζουν επιχειρήσεις. Στο Borinage είναι οι Ιταλοί. Γνωρίζω περίπου 30 υποθέσεις που αφορούν ξέπλυμα μαύρου χρήματος στις Βρυξέλλες. Εδώ λειτουργεί το ίδιο όπως στην Ιταλία», είπε ο Βέλγος εισαγγελέας.

Ο συγκεκριμένος Βέλγος εισαγγελέας έχει εκδώσει και βιβλίο σχετικά με την αλβανική μαφία και τους δεσμούς της με άλλες μαφίες της χώρας του.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου