Η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα

Η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα

Η Τουρκία αποφάσισε να μην συμμετάσχει στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, κατηγορώντας την Αθήνα ότι άλλαξε την κατανομή του εναέριου χώρου μεταξύ των δύο χωρών.

Την είδηση ανακοίνωσε η τουρκική τηλεόραση «NTV».

Ασκήσεις που ονομάζονται «Tiger Meet» πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε διάφορες χώρες για να τονιστεί η αλληλεγγύη των χωρών που συμμετέχουν.

Αυτή τη φορά έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην Ελλάδα από τις 9 έως τις 20 Μαΐου.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η Ελλάδα, που ως χώρα υποδοχής έχει συντάξει τεχνικούς κανονισμούς για την εφαρμογή μέτρων πριν από κάθε άσκηση, έχει προσθέσει «αντιτουρκικές» προσθήκες που «χειραγωγούν» τα σύνορα και ιδιαίτερα τον εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο.

Η Διοίκηση της Τουρκικής Αεροπορίας ζήτησε την αλλαγή των τεχνικών κανονισμών, αλλά τα αιτήματα της Τουρκίας δεν έγιναν δεκτά από την Ελλάδα.

Μετά από αυτό, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία αρνήθηκε να συμμετάσχει στην άσκηση και διαβίβασε αυτές τις πληροφορίες στην επίσημη Αθήνα.

Η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν εδώ και καιρό συζητήσει για τα θαλάσσια και εναέρια σύνορα και τακτικά η επίσημη Αθήνα κάνει διαβήματα στην Άγκυρα για παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου