Αύξηση των εξαγωγών από την Αλβανία στην Ελλάδα για το πρώτο τρίμηνο του 2022

Αύξηση των εξαγωγών από την Αλβανία στην Ελλάδα για το πρώτο τρίμηνο του 2022

Οι εξαγωγές από την Αλβανία προς την Ελλάδα κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους αυξήθηκαν, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ινστιτούτου Στατιστικής της Αλβανίας, INSTAT, οι εξαγωγές την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου σε αξία υπολογίζονται σε 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ την ίδια περίοδο του 2021 ήταν 4,6 δις.

Επιπλέον οι εμπορικές συναλλαγές της Αλβανίας με την Ελλάδα κατά το τρίμηνο αντιπροσώπευαν το 6,6% του συνολικού εμπορίου. Σε αξία έφτασαν σχεδόν τα 22 δισ.

Από την άλλη, οι εισαγωγές αγαθών από την Ελλάδα στην Αλβανία, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου ανήλθαν σε πάνω από 16 δισεκατομμύρια, όταν πριν από ένα χρόνο (2021) εισήχθησαν αγαθά αξίας 13,2 δισεκατομμύρια.

Στην αξία των εμπορευμάτων που εισάγονται από την Ελλάδα στην Αλβανία, την κύρια θέση κατέχει η κατηγορία αγαθών «τρόφιμα, ποτά και καπνός» αξίας 4,2 δισεκατομμύρια και ακολουθεί η ομάδα «ορυκτά, καύσιμα, ηλεκτρική ενέργεια» με αξία 3,4 δισεκατομμύρια και η κατηγορία «Οικοδομικά υλικά και μέταλλα».

Τέλος, οι εισαγωγές της παραπάνω κατηγορίας έφτασαν για αυτήν την περίοδο στα 3,2 δισεκατομμύρια.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου