Συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης με τον Δήμαρχο Κορυτσάς

Συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης με τον Δήμαρχο Κορυτσάς

Η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των αδελφοποιημένων Δήμων Θεσσαλονίκης και Κορυτσάς βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα (28/4) στο Δημαρχιακό Μέγαρο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον ομόλογό του από την Κορυτσά Sotiraq Filo. Τα πεδία συνεργασίας μεταξύ των δύο δήμων πρόκειται να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα από την παιδεία και την τεχνολογία μέχρι τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Οι δύο δήμαρχοι έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στα κοινά χαρακτηριστικά που συνδέουν τους πολίτες Θεσσαλονίκης και Κορυτσάς. Ο κ. Ζέρβας ανέφερε ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων από την Κορυτσά έχουν έλθει στη Θεσσαλονίκη από τις αρχές της δεκαετίας του '90, αποτελώντας «ένα σημαντικό κομμάτι του κοινωνικού μας ιστού και της οικονομίας της πόλης».

«Για τους ανθρώπους αυτούς η Θεσσαλονίκη είναι πλέον είναι το δεύτερο σπίτι τους. Έχουν ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία και είναι μια γέφυρα, για να δυναμώσουμε τις σχέσεις μεταξύ των δύο πόλεων», σημείωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κορυτσάς, προσθέτοντας ότι οι δύο πόλεις έχουν «μια παλιά σύνδεση μεταξύ ανθρώπων και ιστορίας».

Στον τομέα της τεχνολογίας

Ο πρώτος τομέας στον οποίο πρόκειται να συνεργαστούν πολύ άμεσα οι Δήμοι Θεσσαλονίκης και Κορυτσάς είναι αυτός της τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ενημέρωσε τον ομόλογό του της Κορυτσάς για το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων. Ο κ. Ζέρβας μάλιστα έκανε γνωστό ότι σύντομα θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας, ώστε η τεχνογνωσία που υπάρχει και οι γνώσεις να προσφερθούν στους νέους επιστήμονες και επαγγελματίες αλλά και στους φοιτητές από την περιοχή της Κορυτσάς. Στα οφέλη που μπορούν να προκύψουν μέσα από αυτήν τη συνεργασία αναφέρθηκε κι ο Δήμαρχος Κορυτσάς.

Ακολούθησε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Πρόξενος της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη Arqile Sota, ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αλβανικού Εμπορικού και Επαγγελματικού Συνδέσμου Βορείου Ελλάδος Arian Gusho κι ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Πολυζωίδης. Από πλευράς Δήμου Θεσσαλονίκης στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρος Λεκάκης κι ο Γενικός Γραμματέας Ευθύμης Φωτόπουλος. 

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Φορτηγό με 138 κιλά κάνναβης στην Ιόνια Οδό
Αλλάζει η ισορροπία των σχέσεων Ρωσίας - Τουρκίας

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Πέμπτη 11/08/22, 12:37

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη