Freedom House: Εμπλοκή Θάτσι και Χαραντίναϊ στο οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά

Freedom House: Εμπλοκή Θάτσι και Χαραντίναϊ στο οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά

Σύμφωνα με την Έκθεση της Freedom House για το 2022, στην οποία το Κοσσυφοπέδιο περιγράφεται ως μια μερικώς ελεύθερη χώρα, υπάρχει σοβαρή αναφορά στον πρώην Πρόεδρο Χασίμ Θάτσι και στον πρώην Πρωθυπουργό, Ραμούς Χαραντίναϊ.

Όπως μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ του Κοσσυφοπεδίου, τα ονόματά τους αναφέρονται στο πλαίσιο των εκλογών, καθώς περιγράφονται ως πρόσωπα που συνδέονται με τη διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα που επηρεάζουν την τοποθέτηση ηγετών στην εξουσία.

«Μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες στο Κοσσυφοπέδιο, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Θάτσι και του πρώην πρωθυπουργού Χαραντίναϊ, έχουν δεσμούς με το οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά υψηλού επιπέδου, οι οποίοι διαδραματίζουν ισχυρό ρόλο στην πολιτική και έχουν επηρεάσει την εγκατάσταση βασικών ηγετών», αναφέρει η έκθεση.

Η Freedom House εκτιμά ότι η διαφθορά και ο πελατειακός χαρακτήρας ασκούν συχνά πίεση στους ψηφοφόρους κατά τη διάρκεια των εκλογών, τονίζοντας ότι ισχυροί επιχειρηματίες στο Κοσσυφοπέδιο μπορούν να επηρεάσουν τις πολιτικές επιλογές των υπαλλήλων τους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου