Κόσοβο και Σκόπια υπέγραψαν μνημόνιο αμυντικής συνεργασίας

Κόσοβο και Σκόπια υπέγραψαν μνημόνιο αμυντικής συνεργασίας

Η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων Slavjanka Petrovska και ο ομόλογός της από το Κοσσυφοπέδιο Armend Mehaj υπέγραψαν νέο Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ αυτών των δύο χωρών στον αμυντικό τομέα.

Ο Mehaj δήλωσε ότι στόχος του νέου Μνημονίου είναι ο συντονισμός και ο συγχρονισμός του νομικού πλαισίου, των μέτρων, των δράσεων και των δραστηριοτήτων που διασφαλίζουν την πιο επιτυχημένη εφαρμογή όλων των αμοιβαίων συμφωνιών.

«Η διαδικασία ολοκλήρωσης της Βόρειας Μακεδονίας είναι μια εμπειρία που θα μοιραστούμε μαζί στη διαδικασία μας για την ευρωατλαντική ολοκλήρωση (NATO)», δήλωσε ο Mehaj, σύμφωνα με το RTS.

Η Petrovska εξέφρασε την ετοιμότητα για εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας, προσφέροντας εμπειρία στη διαδικασία ένταξης στις ευρωατλαντικές δομές από τις οποίες πέρασαν τα Σκόπια.

Το Κοσσυφοπέδιο μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τονίζει συνεχώς την αναγκαιότητα να ενταχθεί στους κόλπους του ΝΑΤΟ, καθώς φοβάται για μια ενδεχόμενη ρωσο – σερβική επίθεση στην επικράτειά του.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου