Νέα «επίθεση» Οσμάνι στον Σέρβο Πρόεδρο Βούτσιτς

Νέα «επίθεση» Οσμάνι στον Σέρβο Πρόεδρο Βούτσιτς

Συνέντευξη στο CNN παραχώρησε η Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Βιόσα Οσμάνι. Η Οσμάνι μίλησε για την κατάσταση ασφαλείας στο Κοσσυφοπέδιο και τα Βαλκάνια, μετά τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία και τη θέση της Σερβίας απέναντι σε αυτό το γεγονός.

Συγκεκριμένα είπε ότι το Κοσσυφοπέδιο θα παραμείνει μια ανεξάρτητη, κυρίαρχη και δημοκρατική χώρα, παρόλο που η Σερβία το βλέπει ως προσωρινό κράτος. Επίσης ανάφερε πως ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς είναι πολύ καλός στο να κάνει προπαγάνδα που υποστηρίζεται από τη Ρωσία, καθώς έχει εμπειρία ως υπουργός Προπαγάνδας στην κυβέρνηση Μιλόσεβιτς.

«Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι ο σημερινός Πρόεδρος της Σερβίας έχει διατελέσει υπουργός Προπαγάνδας για το καθεστώς Μιλόσεβιτς, επομένως είναι πολύ καλός στο να κάνει το είδος της προπαγάνδας που υποστηρίζεται από τη Ρωσία.

Τα τελευταία 10 χρόνια, κατάφερε να αυξήσει τη στρατιωτική, πολιτική και οικονομική συνεργασία με τη Ρωσία σε επίπεδα που δεν είχαν υπάρξει ποτέ πριν», είπε η Οσμάνι.

Το Κοσσυφοπέδιο φαίνεται ιδιαίτερα ενοχλημένο το τελευταίο διάστημα, τόσο για την ρωσική επιρροή στη Σερβία, όσο και για τις σχέσεις Ράμα – Βούτσιτς και την πρωτοβουλία των «Ανοιχτών Βαλκανίων». Ωστόσο η αντιρωσική στάση των Κοσοβάρων, βασίζεται στην υποστήριξη του έχουν από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου