Βουλευτής του ΔΚ ζητά την παραίτηση της Αλβανίδας ΥΠΕΞ, λόγω διαφθοράς

Βουλευτής του ΔΚ ζητά την παραίτηση της Αλβανίδας ΥΠΕΞ, λόγω διαφθοράς

Με αφορμή την πρόσφατη δημοσιοποίηση της έκθεσης του State Department για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Αλβανία, η οποία και παρουσιάζει πλήρως το φάσμα της διαφθοράς στην αλβανική κυβέρνηση και το δημόσιο, τοποθετήθηκε χθες στο Αλβανικό Κοινοβούλιο, ο Agron Shehaj (Αγκρόν Σέχαϊ), βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας.

Ο Σέχαϊ, έχοντας τεκμηριωμένες αποδείξεις σχετικά με τους στρατηγικούς επενδυτές του Ράμα στα παράλια της Χιμάρας και συγκεκριμένα σε εκτάσεις των Δρυμάδων, αναφέρθηκε στον σύζυγο και την κουνιάδα της Αλβανίδας ΥΠΕΞ, Όλτα Τζάτσκα, οι οποίοι και έχουν εξασφαλίσει την ιδιότητα των στρατηγικών επενδυτών στην περιοχή.

Ως εκ τούτου, ο Σέχαϊ, άσκησε έντονη κριτική στην Τζάτσκα, ζητώντας της να παραιτηθεί, καθώς έχει παραβιάσει ασύστολα τους νόμους του κράτους, επωφελούμενη όχι μόνο με μια απλή άδεια οικοδομής, αλλά και με επιπλέον δικαιώματα, όπως ρεύμα, νερό και άλλες παροχές, από το αλβανικό δημόσιο.

Από πλευράς της η Τζάτσκα φάνηκε έντονα ενοχλημένη, ενώ κατά την παρέμβαση του Σέχαϊ, η πρόεδρος του Κοινοβουλίου, τον διέκοπτε συνεχώς, θέλοντας να λήξει το θέμα.

Ωστόσο η παρουσίαση του συγκεκριμένου σκανδάλου παρουσιάστηκε λεπτομερώς, με τον Σέχαϊ να χαρακτηρίζει επίσης την ΥΠΕΞ ως «άτομο που δεν εργάστηκε ποτέ πριν τον ερχομό της στην πολιτική και που επωφελείται παρανόμως από το αλβανικό δημόσιο».

Σε αντίθεση με τους νέους στη χώρα, οι οποίοι αντικρίζουν παντού τη διαφθορά και παρά την αξία τους δεν ανταμείβονται, η Τζάτσκα συνεχίζει να απολαμβάνει την βουλευτική της ασυλία και φυσικά την εύνοια του Αλβανού πρωθυπουργού.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε πως η κατάσταση σχετικά με την διαφθορά στην Αλβανία έχει ξεφύγει, με τρεις ανεξάρτητους οργανισμούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, σχετικά με την αλβανική κυβέρνηση. Ωστόσο ο Ράμα χαρακτηρίζει την πρόσφατη έκθεση του State Department ως «copy – paste» της προηγούμενης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου