Διεύρυνση οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας - Κοσόβου

Διεύρυνση οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας - Κοσόβου

Επίσκεψη εργασίας στην Πρίστινα πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, την Τετάρτη 13 Απριλίου, με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις με το Κόσοβο.

Στις συναντήσεις με τον Κοσοβάρο πρωθυπουργό Albin Kurti και άλλους αξιωματούχους εξετάστηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης της δραστηριότητας ελληνικών επιχειρήσεων στην περιοχή. Προς την κατεύθυνση αυτή, υπεγράφη σχετική διακήρυξη προθέσεων (declaration of intent) από τον Υφυπουργό κ Φραγκογιάννη και τον Κοσοβάρο Υφυπουργό Εξωτερικών και Διασποράς Kreshnik Ahmeti. Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε και η διοργάνωση του πρώτου στοχευμένου επιχειρηματικού φόρουμ μεταξύ των δύο πλευρών στην Αθήνα, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι τομείς που θα επικεντρωθεί αφορούν τις κατασκευές, την ενέργεια, το εμπόριο, και τον τουρισμό.

Εκτός από θέματα που άπτονται της τόνωσης των διμερών εμπορικών συναλλαγών, συζητήθηκαν θέματα ενεργειακής συνεργασίας με έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς και θέματα εκπαίδευσης και πολιτισμού αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Κατά την παραμονή του στην Πρίστινα, ο κ. Φραγκογιάννης είχε επίσης συνάντηση με την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών και Διασποράς Donika Gervalla-Scawarz. Επίσης στο γεύμα εργασίας που του παρέθεσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ Ahmeti, ο κ. Φραγκογιάννης είχε συνομιλίες με την Υπουργό Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Artane Rizvanolli και την Υπουργό Οικονομίας Rozeta Hajdari.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου