Η Ιταλία μειώνει την εισαγωγή ρωσικού αερίου και οδεύει προς την Αλγερία

Η Ιταλία μειώνει την εισαγωγή ρωσικού αερίου και οδεύει προς την Αλγερία

Η Ιταλία σχεδιάζει να ενισχύσει τους ενεργειακούς δεσμούς της με την Αλγερία μέσω ενός νέου συμφώνου που θα αποκαλυφθεί την επόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι στη βορειοαφρικανική χώρα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος επιδιώκει να μειώσει την εξάρτηση της χώρας από το ρωσικό φυσικό αέριο, θα υπογράψει συμφωνία τη Δευτέρα που θα περιλαμβάνει αύξηση των εισαγωγών φυσικού αερίου από την Αλγερία και κοινές επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές.

Η Ιταλία, η οποία βασίζεται στις ρωσικές εισαγωγές (περίπου το 40% της κατανάλωσης φυσικού αερίου της), αναζητά εναλλακτικές προμήθειες καθώς οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης παίρνουν σκληρή στάση ενάντια στις ρωσικές ενέργειες στον πόλεμο στην Ουκρανία. Η Ιταλία δήλωσε ότι θα υποστηρίξει το σχέδιο της ΕΕ να σταματήσει τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου.

Το σχέδιο της Ιταλίας είναι να αυξήσει τις εισαγωγές από την Αλγερία στο ένα τρίτο περίπου των συνολικών αναγκών σε φυσικό αέριο τους επόμενους μήνες. Η Αλγερία αντιπροσωπεύει επί του παρόντος περίπου το ένα τέταρτο των εισαγωγών φυσικού αερίου της Ιταλίας. Η Ιταλία επιδιώκει επίσης να αυξήσει τις προμήθειες από το Αζερμπαϊτζάν και το Κατάρ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου