Η Βρετανία θέλει να ηγηθεί της διαδικασίας σύλληψης του Πούτιν

Η Βρετανία θέλει να ηγηθεί της διαδικασίας σύλληψης του Πούτιν

Το Βρετανικό Κοινοβούλιο ζήτησε την αναγνώριση του Βλαντιμίρ Πούτιν (προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας) και του ρωσικού στρατού ως τρομοκράτες. Επίσης θέλει επίσης να ηγηθεί της διαδικασίας έκδοσης διεθνούς εντάλματος σύλληψης για τη σύλληψη του Ρώσου προέδρου.

Αυτά δήλωσε η Βρετανίδα βουλευτής Layla Moran σε σχόλιο για το Guildhall.

«Ο Πούτιν και ο στρατός του σκοτώνουν αθώους Ουκρανούς. Οι κυρώσεις που επιβάλαμε ήταν εξαιρετικά απαραίτητες, αλλά δεν μπορούμε να σταματήσουμε εκεί όσο οι Ουκρανοί σκοτώνονται μαζικά».

Επίσης σημείωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να ηγηθεί των εκκλήσεων προς το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να αποφασίσει για την κράτηση του Πούτιν.

«Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε τον στρατό και τους μισθοφόρους του Πούτιν όπως μεταχειριζόμαστε τους τρομοκράτες, χρησιμοποιώντας τους σχετικούς κανονισμούς της βρετανικής κυβέρνησης. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις εκκλήσεις προς το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν».

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι 46 κράτη μέλη της UNESCO θα μποϊκοτάρουν τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς που η τελευταία διοικείται από τη Ρωσία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου