Τούρκοι και Αλβανοί σύμμαχοι στη διακίνηση ηρωίνης, σύμφωνα με ιταλική έκθεση

Τούρκοι και Αλβανοί σύμμαχοι στη διακίνηση ηρωίνης, σύμφωνα με ιταλική έκθεση

Μια ιταλική έκθεση κατά της μαφίας αναφέρει ότι η Αλβανία εξακολουθεί να παραμένει ένας από τους κύριους δρόμους διακίνησης ναρκωτικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Il Giorno», Αλβανοί και Τούρκοι είναι πολύ στενοί σύμμαχοι όσον αφορά τη διαχείριση της ηρωίνης.

Το Περού αποτελεί την χώρα παραγωγής, ο ρόλος που παίζουν οι Αλβανοί είναι το άνοιγμα διόδων μεταφοράς ηρωίνης από την Τουρκία στην Ευρώπη.

«Στην έκθεση Ιανουαρίου-Ιουνίου 2021, οι ερευνητές της DIA εστίασαν στο μη ιταλικό έγκλημα, που δραστηριοποιείται κυρίως στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο ναρκωτικών.

Οι έρευνες της Antimafia τονίζουν ότι την εισαγωγή ηρωίνης διαχειρίζονται οι Τούρκοι, οι οποίοι την εξάγουν στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω αλβανικών διόδων μεταφοράς.

Όσο για την κοκαΐνη: «Οι Περουβιανοί κατέχουν μια θέση απόλυτης σημασίας στην εισαγωγή ναρκωτικών: με τα χρόνια, έχουν τελειοποιήσει την ικανότητα μεταφοράς ναρκωτικών από τις χώρες παραγωγής στη Λομβαρδία και το Μιλάνο ειδικότερα».

Στη συνέχεια, υπάρχουν οι Αλβανοί, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις διπλές απολήξεις των αυτοκινήτων για να μεταφέρουν κοκαΐνη από τα λιμάνια της Βόρειας Ευρώπης στη Λομβαρδία «μέσω του δικτύου διακινητών τους».

Η κατάσταση είναι πολύ πιο ρευστή σε σχέση με το εμπόριο χασίς και μαριχουάνας, «που περιλαμβάνει οντότητες διαφορετικών εθνοτικών ομάδων, ακόμη και εκείνων που δεν σχετίζονται με το πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος», ανέφερε η ιταλική εφημερίδα επικαλούμενη την έκθεση Antimafia.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου