Η Γερμανία θα αναγνωρίσει το αλβανικό δίπλωμα οδήγησης

Η Γερμανία θα αναγνωρίσει το αλβανικό δίπλωμα οδήγησης

Η Γερμανική Πρεσβεία στα Τίρανα ανακοίνωσεότι ο Oliver Luksic, MdB, Κοινοβουλευτικός Γραμματέας (Αναπληρωτής Υπουργός) στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών, θα επισκεφθεί τα Τίρανα στις 11 και 12 Απριλίου.

Εκτός από τις συνομιλίες για βιώσιμη κινητικότητα και ενεργειακή μετάβαση στον τομέα των μεταφορών, σύμφωνα με την πρεσβεία, επίκεντρο της επίσκεψής του είναι η υπογραφή συμφωνίας για την αμοιβαία αναγνώριση των αδειών οδήγησης με την Υπουργό Υποδομών και Ενέργειας, Belinda Balluku.

Μετά την επικύρωση στα κοινοβούλια των κρατών, η γερμανική Bundestag ψήφισε στις 11 Φεβρουαρίου την αναγνώριση των αλβανικών αδειών οδήγησης.

Με την απόφαση αυτή, η Γερμανία ακολουθεί την Ελλάδα, την Ιταλία, τα Σκόπια, την Κροατία, το Μαυροβούνιο και το Κοσσυφοπέδιο, που αναγνωρίζουν τα αλβανικά διπλώματα με διμερή συμφωνία.

Σχεδόν 130 χιλιάδες Αλβανοί κάτοικοι στη Γερμανία αναμένεται να επωφεληθούν από αυτή τη συμφωνία.

Αρκεί να είσαι κάτοικος εκεί, να ζεις, για δουλειά, για σχολείο, μπορείς να κάνεις αυτόματα τη μετατροπή στα αντίστοιχα γραφεία της DPSHTRR στη Γερμανία. Γίνεται η αίτηση, υποβάλλεται το αλβανικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, επιβεβαιώνουμε ότι το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας είναι έγκυρο και γίνεται η αναγνώριση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου