Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΣ με τον Αλβανό ομόλογό του

Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΣ με τον Αλβανό ομόλογό του

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης πραγματοποίησε την Τρίτη 5 Απριλίου συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του Μπλέντι Τσούτσι, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα μας.

Οι δύο άντρες είχαν την ευκαιρία να διερευνήσουν τις δυνατότητες εμβάθυνσης και διεύρυνσης της υφιστάμενης συνεργασίας των δύο χωρών σε ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και επωφέλειας, στη βάση ικανοποίησης κοινών φιλοδοξιών και επίτευξης κοινών στόχων.

Ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε την επίσκεψη του κ. Τσούτσι στην Ελλάδα «ευτυχή συγκυρία» καθώς έρχεται σε συνέχεια της σύναψης Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) και της Αλβανικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (ASPA) που πραγματοποιήθηκε στην Αλβανία την Πέμπτη 31 Μαρτίου και αφορά ζητήματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης με άξονες τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κράτους, τη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο.

Στην κατεύθυνση αυτή συζητήθηκε η δυνατότητα παροχής τεχνογνωσίας προς τη γείτονα χώρα σε ζητήματα μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης και για το σκοπό αυτό τέθηκε ως προτεραιότητα η αξιοποίηση προγραμμάτων διοικητικής μεταρρύθμισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα οποία συμμετέχει η χώρα μας.

Παράλληλα, υπήρξε σύμπνοια στην πρόταση του κ. Τσούτσι για ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας, μεταξύ όμορων Δήμων.

Κοινό πεδίο συνεννόησης εντοπίστηκε και ως προς το ζήτημα της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από τους απόδημους πολίτες των δύο χωρών στον τόπο κατοικίας τους.

Τέλος, ο κ. Βορίδης επιβεβαίωσε την ισχυρή στήριξη της πατρίδας μας στην υποψηφιότητα ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Γεωργία Βαλατσού, η Πρόεδρος του Ε.Κ.Κ.Δ.Α. Παρασκευή Δραμαλιώτη, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών Ιωάννης Μαθιουδάκης καθώς και ο διευθυντής του Υπουργού Θεοδόσης Αθανασάς, ενώ τον κ. Κούτσι συνόδευσαν η πρέσβυς της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην Ελλάδα Luela Hajdaraga, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας Andi Manilla, η διευθύντριά του Lorena Pullumbi, ο σύμβουλός του Alket Braho, η εκτελούσα χρέη αστυνομικού συνδέσμου της κρατικής αστυνομίας στην πρεσβεία της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην Αθήνα Eva Kollobani, η αναπληρώτρια επικεφαλής της πρεσβείας της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην Αθήνα και πληρεξούσια Υπουργός Elvira Isufi καθώς και ο Δήμαρχος Δρόπολης και Πωγωνίου Δημήτρης Τόλης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου