Η Ρουμανία απελαύνει 10 Ρώσους διπλωμάτες

Η Ρουμανία απελαύνει 10 Ρώσους διπλωμάτες

Η Ρουμανία θα απελάσει δέκα Ρώσους διπλωμάτες που δεν ενεργούν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Εξωτερικών, με το Βουκουρέστι να προσχωρά σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες που απέλασαν Ρώσους διπλωμάτες τις τελευταίες ημέρες.

Πάνω από 200 Ρώσοι διπλώματες έχουν απελαθεί στην Ευρώπη τις τελευταίες 48 ώρες, μετά την οργή που προκλήθηκε σε ολόκληρη την ήπειρο και τον κόσμο για τις αναφορές για την ανακάλυψη ομαδικών τάφων και δολοφονιών αμάχων στην ουκρανική πόλη Μπούτσα μετά την απόσυρση του ρωσικού στρατού.

«Οι ρουμανικές αρχές αποφάσισαν να κηρύξουν ανεπιθύμητα πρόσωπα στη ρουμανική επικράτεια δέκα άτομα που εργάζονται στη ρωσική πρεσβεία στο Βουκουρέστι, δεδομένου ότι οι ενέργειές τους... αντίκεινται στη Σύμβαση της Βιέννης», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή τους.

Πρόσθεσε ότι ο πρέσβης κλήθηκε στο ΥΠΕΞ για να ενημερωθεί για την απόφαση.

«Το υπουργείο επανέλαβε ότι καταδικάζει απερίφραστα τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην Μπούτσα και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας για τα οποία ευθύνεται η Ρωσία».

Η Μόσχα είπε ότι οι εικόνες εκτελεσθέντων αμάχων είναι μια πλαστογραφία της ουκρανικής και δυτικής προπαγάνδας με στόχο την απαξίωση της Ρωσίας. Αρνείται ότι στοχεύει αμάχους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου