Η Αλβανία καταδικάζει τη Ρωσία για τις βάρβαρες επιθέσεις στην Ουκρανία

Η Αλβανία καταδικάζει τη Ρωσία για τις βάρβαρες επιθέσεις στην Ουκρανία

Η υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών της Αλβανίας, Όλτα Τζάτσκα, καταδίκασε όπως είπε τις βάρβαρες επιθέσεις του ρωσικού στρατού κατά των αθώων πολιτών της Ουκρανίας.

Ακόμη τονίζει ότι η Αλβανία θα συνεργαστεί με τους συμμάχους και εταίρους της για τη διερεύνηση των εγκλημάτων.

«Τρομοκρατημένη από τα σκληρά στοιχεία του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία. Εικόνες νεκρών αμάχων, ανδρών, γυναικών και παιδιών, που πετάχτηκαν στους δρόμους των απελευθερωμένων ουκρανικών πόλεων, τεκμηριωμένες ιστορίες βιασμών και συγκλονιστικές καταστροφές ολόκληρων πόλεων, είναι το πιο ξεκάθαρο κατηγορητήριο για την αληθινή εγκληματική φύση του ρωσικού καθεστώτος. Ο κόσμος πρέπει να δράσει!

Ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της Ομάδας Φιλίας για την Υπευθυνότητα στην Ουκρανία, η Αλβανία θα συνεργαστεί με τους συμμάχους και τους εταίρους της ώστε αυτά τα εγκλήματα να εντοπιστούν και να διερευνηθούν σωστά», είπε η Αλβανίδα ΥΠΕΞ.

Τέλος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ύπατη Αρμοστεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ από την πλευρά της σημείωσε ότι ο εντοπισμός των μαζικών τάφων στην Μπούτσα εγείρει «σοβαρά ερωτηματικά» όσον αφορά τη διάπραξη «πιθανών εγκλημάτων πολέμου» και τόνισε ότι είναι σημαντικό να διαφυλαχθούν όλες οι αποδείξεις. «Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να σχολιάσουμε τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου των πολιτών στην Μπούτσα αλλά αυτό που ξέρουμε μέχρι σήμερα εγείρει σοβαρά ερωτηματικά και ανησυχίες για πιθανά εγκλήματα πολέμου και σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», τόνισε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου