Στη Σερβία ψηφίζουν σήμερα οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου

Στη Σερβία ψηφίζουν σήμερα οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου

Προεδρικές εκλογές, πρόωρες βουλευτικές και τοπικές εκλογές στο Βελιγράδι, διεξάγονται σήμερα στη Σερβία, με περίπου 6,5 εκατομμύρια Σέρβους πολίτες να έχουν την δυνατότητα να ψηφίσουν.

Εκτός αυτού, στις συγκεκριμένες εκλογές οι Αλβανοί του Πρέσεβο, της Μεντβέντζα και του Μπουγιάνοβατς ανταγωνίζονται με δύο λίστες και διεκδικούν να έχουν τρεις έως τέσσερις βουλευτές στο Σερβικό Κοινοβούλιο.

Οι εικόνες που δημοσιεύουν τα αλβανικά ΜΜΕ του Κοσσυφοπεδίου, δείχνουν μερικά λεωφορεία στο βόρειο τμήμα της Μιτρόβιτσα πουείναι έτοιμα να αναχωρήσουν προς τη Σερβία καθώς η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή εκλογών στο έδαφός της για τους δήμους με σερβική πλειοψηφία.

Επίσης χθες το βράδυ αναφέρθηκε σε κάποιες περιοχές του Κοσσυφοπεδίου, πολλοί Σέρβοι περίμεναν στην ουρά για να τους προμηθεύσουν πετρέλαιο για να πάνε να ψηφίσουν στη Σερβία.

Επίσης, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Βούτσιτς μπορεί να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στον πρώτο γύρο, ενώ για τη διχασμένη αντιπολίτευση μπορεί να κερδίσει μόνο στην πρωτεύουσα, το Βελιγράδι.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου