Η Πρωταπριλιά που «όρισε» τον Ράμα Γ. Γραμματέα του ΝΑΤΟ

Η Πρωταπριλιά που «όρισε» τον Ράμα Γ. Γραμματέα του ΝΑΤΟ

«Ο Ράμα θα διαδεχθεί τον Γενς Στόλτενμπεργκ στο τιμόνι του ΝΑΤΟ», ήταν ο χθεσινός τίτλος που απασχόλησε απασχόλησε πολλά από τα διαδικτυακά ΜΜΕ στην Αλβανία και όχι μόνο.

Όλοι βασίστηκαν σε μία ανάρτηση στο Twitter της Γερμανίδας ερευνήτριας Σουζάνα Σταρίκοφ (Suzana Starikov) που μπέρδεψε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα της έδωσαν το επίθετο ως ειδήμονα και καλός γνώστης της Αλβανίας.

«Ο Έντι Ράμα θα διαδεχθεί τον Γενς Στόλτενμπεργκ στη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα, λέγεται ότι οι ΗΠΑ επέμειναν στην εκλογή του επόμενου Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ μεταξύ των νέων μελών του ΝΑΤΟ. Υποψήφιοι ήταν ο πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλλας και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα. Ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Αλβανίας;» έγραψε αρχικά.

Ωστόσο η παραπάνω ανάρτηση αποτελεί στην πραγματικότητα ένα ψέμα για την ημέρα της Πρωταπριλιάς, κάτι που ο εμπνευστής αυτής της ανάρτησης επιβεβαίωσε αργότερα.

«Όλα ήταν ένα αστείο», είπε.

«Απλά αστειεύτηκα, ήταν ένα αστείο για την 1η Απριλίου, τίποτα παραπάνω. Συγγνώμη που σας απογοήτευσα! Δεν ζητώ συγγνώμη γιατί φταίω που δημοσιεύεται ειδήσεις χωρίς να επαληθεύετε γεγονότα, ανεξάρτητα από την ημέρα των ψεμάτων σήμερα» έγραψε .

Το πρόβλημα είναι ότι μετά τα αλβανικά ΜΜΕ που θεωρούσαν δεδομένη την είδηση, (υπήρχαν και αυτοί που μιλούσαν για διάδοχο του Ράμα στην πρωθυπουργία) η είδηση έχει περάσει τα σύνορα. Τα σερβικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν επίσης μεγάλη προσοχή στην είδηση ότι ακόμη και ο εμπνευστής προσπαθεί απεγνωσμένα να το σταματήσει.

«Παρόλο που ανακοίνωσαν εδώ στο Twitter ότι αυτό ήταν ένα αστείο μου, ένα κόλπο της 1ης Απριλίου, δεν το εμποδίζουν να το δημοσιεύσει ως σοβαρή είδηση. Αυτή είναι η τρέλα, η πιο τρελή, ακόμα η πιο τρελή. «Είναι ένα αστείο, σταμάτα αυτό σε παρακαλώ, δεν θέλω να γίνω πηγή ψευδών ειδήσεων», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου