Roth: Η ΕΕ να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με Αλβανία και Σκόπια

Roth: Η ΕΕ να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με Αλβανία και Σκόπια

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να τηρήσει την υπόσχεσή της για απελευθέρωση του καθεστώτος βίζας για τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου, ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του πρώην Γερμανού υπουργού για την Ευρώπη, Μάικλ Ροθ μετά τη συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο της ΕΕ για το διάλογο Πρίστινας – Βελιγραδίου, Μίροσλαβ Λάιτσακ.

Ο Ροθ επέμεινε ότι τα Δυτικά Βαλκάνια ανήκουν στην ΕΕ, προτρέποντας επίσης τις Βρυξέλλες να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και τη Σκόπια.

«Οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων μας ανήκουν και αξίζουν περισσότερα από λόγια. Η ΕΕ πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις της, ξεκινώντας από τις συνομιλίες για την ένταξη της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας και την απελευθέρωση του καθεστώτος βίζα για το Κοσσυφοπέδιο. Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου είναι σημαντικά», έγραψε ο Roth στον λογαριασμό του στο Twitter.

Από πλευράς του ο Λάιτσακ συμφώνησε με τη θέση του και αναδημοσίευσε την ανάρτηση γράφοντα: «Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με την εκτίμησή σου»!

Ο Μάικλ Ροθ είχε διατελέσει υπουργός Επικρατείας για την Ευρώπη από το 2014-2021, την εποχή που ήταν η καγκελάριος της Γερμανίας η Άνγκελα Μέρκελ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου