Στα χέρια του Μπερίσα επανήλθε η έδρα του ΔΚ Αλβανίας

Στα χέρια του Μπερίσα επανήλθε η έδρα του ΔΚ Αλβανίας

Τον πλήρη έλεγχο του Αρχηγείου του Δημοκρατικού Κόμματος στα Τίρανα, πήρε η γνωστή Ομάδα Επανίδρυσης, η οποία αποτελείται από τα κομματικά στελέχη που υποστηρίζουν τον πρώην πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα.

Μετά την πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου των Τιράνων, η οποία και επικύρωσε την Εθνοσυνέλευση του Μπερίσα που έλαβα χώρα στα Τίρανα στις 11 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, οι Δημοκρατικοί έχουν αναλάβει να επαναφέρουν τους χώρους, σύμφωνα με ό,τι αποφάσισαν τότε.

Εκτός αυτούς ο πρώην πρόεδρος Λουλζίμ Μπάσα, δεν θα βρίσκεται πια στους συγκεκριμένους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως έχει στήσει το γραφείο του σε κοντινή περιοχή από το Αρχηγείο του ΔΚ. Επίσης τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως υπάρχει πιθανότητα να ίδρυση το δικό του κόμμα.

Οι αλλαγές του Μπερίσα στην έδρα του ΔΚ, έρχονται να επιβληθούν μετά από τις επεισοδιακές του προσπάθειες να ανακαταλάβει μέσω διαμαρτυριών που διοργάνωσε, τους χώρους της παράταξης και όπως ο ίδιος ανέφερε, να συνεχίσει τις διαμαρτυρίες κατά του καθεστώτος Ράμα.

Μέχρι στιγμής, οι εσωτερικές ζυμώσεις στο κόμμα της δεξιάς, φαίνεται πως θα επαναφέρουν το Μπερίσα στην ηγεσία, πάρα του ότι οι ΗΠΑ τον έχουν κηρύξει ως ανεπιθύμητο πρόσωπο.

Τέλος ο ίδιος ο Μπερίσα δήλωσε πως σε περίπτωση που χάσει τις εκλογές, θα παραιτηθεί οριστικά.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου