Χαρακόπουλος: Η ομογένεια της Αμερικής βραχίονας υπεράσπισης των εθνικών δικαίων

Χαρακόπουλος: Η ομογένεια της Αμερικής βραχίονας υπεράσπισης των εθνικών δικαίων

«Η ελληνική ομογένεια εδώ και δεκαετίες αποτελεί αποφασιστικό βραχίονα για την υπεράσπιση των εθνικών δικαίων, αλλά και φορέα διατήρησης της ελληνικής ταυτότητας και της ορθόδοξης πίστης. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι δυνάμεις του ελληνισμού εκτός Ελλάδος και Κύπρου δραστηριοποιούνται με τόση ενεργητικότητα για την επίτευξη ευρύτερων στόχων, όπως είναι η προστασία των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή της εξαφάνισής τους από τις πατρογονικές τους εστίες, αλλά και η εκστρατεία κατά της αυθαίρετης απόφασης της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε μουσουλμανικό τέμενος. Ως ηγεσία της ΔΣΟ είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που βρίσκουμε στους ελληνικής καταγωγής Γερουσιαστές και Βουλευτές πρόθυμους και αποφασισμένους συνοδοιπόρους στις δράσεις μας».

Αυτά τόνισε ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντησή του με Έλληνες γερουσιαστές και βουλευτές των ΗΠΑ και του Καναδά, που είναι μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ).

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση με τον επικεφαλής της ΔΣΟ συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΠαΔΕΕ Λεωνίδας Ραπτάκης, Πολιτειακός Γερουσιαστής του Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ, ο Ανδρέας Μπόργκεας, Πολιτειακός Γερουσιαστής της Καλιφόρνιας, η Νικόλ Κλαρίδης, Πολιτειακή Βουλευτής Κοννέκτικατ των ΗΠΑ, η Εμμανουέλα Λαμπρόπουλος, βουλευτής Περιφέρειας Ράιντιγκ του Καναδά, καθώς και η Ζέφη Καργίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας της ΠαΔΕΕ.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρθηκε λεπτομερώς στο πρόγραμμα δράσεων της ΔΣΟ για το επόμενο διάστημα, που περιλαμβάνει την ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας για την Αγία Σοφία, μέσω της παρουσίασης του Τόμου «Αγία Σοφία: οι Ναοί της Αγίας Σοφίας ανά τον κόσμο». Στην εκστρατεία αυτή η ηγεσία της ΠαΔΕΕ δήλωσε την πλήρη υποστήριξή της, όπως επίσης και στο κρίσιμο ζήτημα της προστασίας των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρακόπουλος «δυστυχώς ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επιφέρει εύλογα μεγάλη αναστάτωση στην παγκόσμια κοινότητα και έχει δημιουργήσει νέα προβλήματα εντός του ορθόδοξου κόσμου, καθώς μια ορθόδοξη χώρα εισβάλει σε μια επίσης ορθόδοξη χώρα. Ως εκ τούτου, και το δικό μας έργο, εκ των πραγμάτων, κινείται εντός των νέων δεδομένων, χωρίς ωστόσο να σταματούμε τις προσπάθειές μας για ενότητα, καταλλαγή και συνεργασία». Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ του Μάξιμου Χαρακόπουλου και των Γερουσιαστών υπήρξε απόλυτη συμφωνία για την ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία και την εξεύρεση διπλωματικής λύσης, με την αποχώρηση του ρωσικού στρατού, και την αποκατάσταση της ειρήνης. Συμφωνία, επίσης, υπήρξε για την σημασία διαφύλαξης της ενότητας των Ορθοδόξων, και της συνέχισης του διαλόγου κατανόησης με εκπροσώπους κοινοβουλευτικών θεσμών άλλων χριστιανικών ομολογιών αλλά και θρησκειών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου