Η Σερβία δεν αναγνωρίζει το Κοσσυφοπέδιο πάρα το οποιοδήποτε κόστος

Η Σερβία δεν αναγνωρίζει το Κοσσυφοπέδιο πάρα το οποιοδήποτε κόστος

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς δήλωσε ότι οι Σέρβοι πολίτες που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο θα ψηφίσουν στις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 3 Απριλίου.

Μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και τη διαβούλευση με τους πρεσβευτές των χωρών του QUINT, είπε ότι η προϋπόθεση που έθεσε η Πρίστινα για το άνοιγμα των εκλογικών τμημάτων στο έδαφος του Κοσσυφοπεδίου θεωρείται αναγνώριση της ανεξαρτησίας.

Ο Βούτσιτς δεν το αποδέχεται, ενώ είπε ότι η Σερβία δεν θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου με οποιοδήποτε κόστος.

«Έχουμε αποδεχθεί αμέτρητους συμβιβασμούς που επέμειναν μόνο για να επιτρέψουν στους ανθρώπους να πάνε στις κάλπες για αυτό που θέλουν να ψηφίσουν, αλλά επέμειναν και απαιτούσαν μόνο ένα πράγμα και αυτό είναι η Σερβία να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

Η Σερβία δεν μπόρεσε να το δεχτεί και η Σερβία δεν θα το δεχτεί, παρά το τίμημα. Καμία ψήφος και η εξουσία κανενός δεν είναι τόσο σημαντική όσο το κράτος για εμάς. «Γι' αυτό δεν συμφωνήσαμε με αυτό», κατέληξε ο Σέρβος πρόεδρος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου