Αύξηση των εμπορικών συναλλαγών Ελλάδας - Αλβανίας

Αύξηση των εμπορικών συναλλαγών Ελλάδας - Αλβανίας

Οι εξαγωγές από την Αλβανία στην Ελλάδα κατά το δίμηνο του τρέχοντος έτους σημείωσαν μικρή άνοδο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ινστιτούτου Στατιστικής της Αλβανίας, INSTAT, οι εξαγωγές κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου σε αξία υπολογίζονται σε 3,7 δισ. λεκ, ενώ την ίδια περίοδο του 2021 ήταν 2,5 δισ. λεκ

Συγκεκριμένα, οι εμπορικές συναλλαγές της Αλβανίας με την Ελλάδα κατά το δίμηνο αντιπροσώπευαν το 6,6% του συνολικού εμπορίου και σε αξία έφτασαν πάνω από 13 δισ. λεκ.

Από την άλλη οι εισαγωγές αγαθών από την Ελλάδα στην Αλβανία, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου ανήλθαν σε πάνω από 9,2 δισ. λεκ. όταν πριν από ένα χρόνο (2021) εισήχθησαν αγαθά αξίας 8 δισ. λεκ.

Στην αξία των εμπορευμάτων που εισάγονται από την Ελλάδα στην Αλβανία, την κύρια θέση κατέχει η ομάδα αγαθών «τρόφιμα, ποτά και καπνός» ύψους 2,5 δισ. λεκ και ακολουθεί η ομάδα «ορυκτά, καύσιμα, ηλεκτρική ενέργεια» σε ποσότητα 1,8 δισ. λεκ και ο μετά τα «δομικά υλικά και μέταλλα», με τις εισαγωγές αυτής της κατηγορίας να φθάνουν για την περίοδο αυτή την τα 1,7 δισ. λεκ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου