Η πρώτη αντίδραση Μπάσα μετά την παραίτησή του από την ηγεσία του ΔΚ

Η πρώτη αντίδραση Μπάσα μετά την παραίτησή του από την ηγεσία του ΔΚ

Ο πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, Λουλζίμ Μπάσα, αντέδρασε για πρώτη φορά σήμερα μετά την χθεσινή παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος.

Επίσης αντέδρασε και για το αποτέλεσμα της επετείου των εκλογών της 22ας Μαρτίου ευχόμενος την πρώτη μέρα της δημοκρατίας.

Για τους Δημοκρατικούς της Αλβανίας, η 22α Μαρτίου θεωρείται η πρώτη μέρα της ελευθερίας και της ανατροπής της κομμουνιστικής δικτατορίας στη χώρα.

«Πριν από 30 χρόνια, οι Αλβανοί επέλεξαν το Δημοκρατικό Κόμμα, διάλεξαν το μέλλον και κέρδισαν την ελευθερία και τη δημοκρατία, ανατρέποντας μια για πάντα την κομμουνιστική δικτατορία. Το ταξίδι μας ήταν μακρύ και δύσκολο, με επιτυχίες που σημάδεψαν την καλή ζωή των Αλβανών και αποτυχίες που μας χώρισαν από τη συντριπτική πλειοψηφία των Αλβανών που το 1992 έδωσαν ζωή στο όνειρο μιας ευρωπαϊκής Αλβανίας.

Στην τρίτη δεκαετία αυτής της ιστορικής νίκης, οι Δημοκρατικοί αντιμετωπίζουν τη μάχη για ένα Δημοκρατικό Κόμμα του μέλλοντος, ενωμένο στις αξίες με τις οποίες γεννηθήκαμε, ως η μόνη ελπίδα των Αλβανών για ένα καλύτερο μέλλον.

Σήμερα τους αξίζει και θα έχουν ένα ισχυρό Δημοκρατικό Κόμμα με αρχές, στο πλευρό του λαού και στρατηγικών συμμάχων, έτοιμο να αντιμετωπίσει και να κερδίσει το κακό που έχει κυριεύσει τη χώρα», κατέληξε ο πρώην πρόεδρος Μπάσα.

Όσον αφορά την συνέχεια της αντιπολίτευσης στην Αλβανία και το κατά πόσο αυτή θα έχει το υπόβαθρο να σταθεί απέναντι στην ολοκληρωτική πολίτη που ασκεί ο Ράμα, θα φανεί στην πορεία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου