Συνάντηση Κακλαμάνη με αλβανική κοινοβουλ. αντιπροσωπεία στην Βουλή των Ελλήνων

Συνάντηση Κακλαμάνη με αλβανική κοινοβουλ. αντιπροσωπεία στην Βουλή των Ελλήνων

Συνάντηση με αλβανική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία πραγματοποίησαν χθες ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης και η Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Αλβανίας κ. Μαρία Κεφάλα.

Η πενταμελής αλβανική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματοςκ. Taulant Balla,βρίσκεταιστην Αθήνα κατόπιν προσκλήσεως του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ κ. Ιωάννη Μπούγα, με τον οποίο είχαν συνάντηση αμέσως μετά, ενώ ακολούθως οι Αλβανοί Βουλευτές συνάντησαν τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλη Κατρίνη και τη Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Όλγα Γεροβασίλη.

Στις συναντήσεις τους οι Αλβανοί βουλευτές αναφέρθηκαν κυρίως στο θέμα της επίσπευσης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την προσχώρηση της Αλβανίας στην ΕΕ, ζητώντας την υποστήριξη της Ελλάδας προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι η χώρα μας είναι πάντα υποστηρικτική απέναντι στη διεύρυνση της Ε.Ε. προς τα δυτικά Βαλκάνια και τόνισε τη σημασία της εκπλήρωσης των αναγκαίων προϋποθέσεων και της εφαρμογής των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων. Στο πλαίσιο αυτό, η αποτελεσματική προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, συμπεριλαμβανομένων οπωσδήποτε και των περιουσιακών δικαιωμάτων, είναι πάντοτε μείζονος σημασίας.

Ιδιαίτερη έμφαση, επίσης, δόθηκε στην ανάγκη της αναγνώρισης των ασφαλιστικών εισφορών, για λόγους συνταξιοδότησης, στους Αλβανούς που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Η αλβανική πλευρά εξήρε τη βοήθεια εκ μέρους της Ελλάδας σε δύσκολες περιόδους για τη χώρα και ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τη χορήγηση μεγάλου αριθμού εμβολίων με στόχο την καταπολέμηση της πανδημίας.

Η αλβανική αντιπροσωπεία, την οποία συνόδευε η Πρέσβης της Αλβανίας στην Αθήνα κ. Luela Hajdaraga, απαρτιζόταν από τους κ.κ. Taulant Balla, Πρόεδρο ΚΟ Σοσιαλιστικού Κόμματος, Anila Denaj, Αντιπρόεδρο ΚΟ Σοσιαλιστικού Κόμματος, Arben Pellumbi, Πρόεδρο Επιτροπής Παραγωγής, Εμπορίου και Περιβάλλοντος, Eduard Shalsi, Πρόεδρο Επιτροπής Οικονομικών και Οικονομίας και Laert Duraj, Βουλευτή Σοσιαλιστικού Κόμματος Αργυροκάστρου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου