Ο Αμπάζοβιτς ζητά άμεση ένταξη των Δυτ. Βαλκανίων στην ΕΕ

Ο Αμπάζοβιτς ζητά άμεση ένταξη των Δυτ. Βαλκανίων στην ΕΕ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου Ντριτάν Αμπάζοβιτς, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιταχύνει τη διαδικασία ένταξης των χωρών που επιδιώκουν να ενταχθούν στους κόλπους της, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια σενάρια όπως στην Ουκρανία στην περιφέρεια της Ευρώπης.

«Αυτή η στιγμή είναι πολύ κρίσιμη για την Ευρώπη, ίσως και για τον κόσμο. Ελπίζω ο πόλεμος στη Ρωσία να σταματήσει αμέσως. Πρέπει όμως να στείλουμε ένα μήνυμα στην ΕΕ να καταλάβει ότι οι χώρες που θέλουν να ενταχθούν και βρίσκονται πολύ μακριά στη διαδικασία διεύρυνσης πρέπει να έχουν, ας πούμε, μια γρήγορη διαδρομή αυτή τη στιγμή, εάν δεν το κάνουμε θα έχουμε το ίδιο πρόβλημα όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη», είπε ο Αμπάζοβιτς.

Ακόμη ανέφερε ότι ήταν έκπληκτος που είδε τις χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ να ενώνονται για να υποστηρίξουν την Ουκρανία, προσθέτοντας ότι δεν περίμενε ότι θα συνεργαζόμασταν όλοι μαζί για να προωθήσουμε ένα ενιαίο σύνολο πολιτικών, κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Επίσης πρόσθεσε ότι το Μαυροβούνιο θα συνεχίσει να επιβάλλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας και ότι οι περιουσίες των Ρώσων ολιγαρχών θα εντοπιστούν στη χώρα του.

Τέλος ο Μαυροβούνιος αντιπρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του, παρά το μικρό της μέγεθος, υποστηρίζει πλήρως τους εταίρους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου