Μέτα: Άμεσα οι διαπραγματεύσεις Αλβανίας-Σκοπίων με την ΕΕ

Μέτα: Άμεσα οι διαπραγματεύσεις Αλβανίας-Σκοπίων με την  ΕΕ

Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα είχε σήμερα συνάντηση με τον Διευθυντή του Διεθνούς Ινστιτούτου Μελετών Μέσης Ανατολής και Βαλκανίων (IFIMES), Zijad Bećirović.

Ο Μέτα είπε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ανοιχτή συνομιλία σχετικά με την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία και τον αντίκτυπό της στην περιοχή και πέραν αυτής στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Ακόμη τόνισε ότι "η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό, καθώς και η απελευθέρωση του καθεστώτος βίζας για το Κοσσυφοπέδιο και η ένταξη του στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, θα φέρει συγκεκριμένα και πολύ θετικά αποτελέσματα στην ειρήνη, την σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή, καθώς και για την ευημερία των πολιτών".

Τέλος ανέφερε επίσης ότι ο σεβασμός των προσδοκιών του λαού της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι θεμιτός και υπηρετεί στο μέγιστο την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια όχι μόνο στην περιοχή, αλλά και πέρα από αυτήν.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου