Η Γαλλία υπέρ της ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ

Η Γαλλία υπέρ της ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ

Η Γαλλία έδωσε σαφή και ξεκάθαρα μηνύματα υποστήριξης για την ετοιμότητα των Σκοπίων να ξεκινήσουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην ΕΕ, δήλωσε ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ, Μπουγιάρ Οσμάνι.

Ο Οσμάνι ανακοίνωσε πως επικοινώνησε με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, ο οποίος και του τόνισε τον ρόλο της Γαλλίας στη διαδικασία.

Επίσης οι δύο ομόλογοι συζήτησαν τις δυνατότητες προόδου της διαδικασίας ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ, καθώς η Γαλλία ασκεί επί του παρόντος την εξάμηνη προεδρία της στο Συμβούλιο της ΕΕ.

Ακόμη συζήτησαν τον πολιτικό διάλογο με τη Βουλγαρία και την κατάσταση στην Ουκρανία και πώς αυτές αντικατοπτρίζονται στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, ενώ επίσης αναφέρθηκαν στην σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής και της Ευρώπης συνολικά.

Επιπλέον ο Οσμάνι ενημέρωσε τον Γάλλο ΥΠΕΞ ότι η χώρα του έχει επιτύχει 100% συμμόρφωση με την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας της ΕΕ, προσθέτοντας ότι η προσφορά της προοπτικής ένταξης στην ΕΕ όλης της περιοχής, αποτελεί ουσιαστική συμβολή στη βιώσιμη περιφερειακή και ευρωπαϊκή σταθερότητα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου