Η Ντόρα Μπακογιάνη εισηγήτρια για το Κοσσυφοπέδιο στην ΕΕ

Η Ντόρα Μπακογιάνη εισηγήτρια για το Κοσσυφοπέδιο στην ΕΕ

Η αντιπροσωπεία της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου συμμετείχε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και στις εργασίες της έκτακτης συνόδου στο Στρασβούργο, όπου η Ντόρα Μπακογιάννη εξελέγη εισηγήτρια για το Κοσσυφοπέδιο στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία είναι και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην PACE.

Όπως μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ του Κοσσυφοπεδίου, μετά την επιβεβαίωση του αποτελέσματος η Ντόρα Μπακογιάννη ευχαρίστησε τα μέλη αυτής της επιτροπής για την εμπιστοσύνη που έδειξαν προς το πρόσωπό της και πρόσθεσε ότι θα ετοιμάσει την έκθεση για το Κοσσυφοπέδιο.

Επίσης μεταξύ των άλλων είπε ότι είναι καιρός η ευρύτερη περιοχή και το Κοσσυφοπέδιο να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε άλλους διεθνείς μηχανισμούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συνέλευσης, η αντιπροσωπεία της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου χαιρέτισε την εκλογή Μπακογιάννη και δεσμεύτηκε να συνεργαστεί στενά μαζί της στη διαδικασία σύνταξης της έκθεσης.

Η αντιπροσωπεία της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου στην PACE, εκπροσωπούμενη από την Saranda Bogujevci, πρόεδρο, καθώς και από τα μέλη Arben Gashi και Enis Kervan, συμμετείχε στη συνεδρίαση της επιτροπής αυτής και στις εργασίες της έκτακτης συνόδου που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο της Γαλλίας στις 14 και 15 Μαρτίου 2022, που και κλήθηκε να συζητήσει την τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου