Νέα στοιχεία για τον μυστηριώδη θάνατο των Ρώσων τουριστών στην Αλβανία

Νέα στοιχεία για τον μυστηριώδη θάνατο των Ρώσων τουριστών στην Αλβανία

Η αλβανική τηλεοπτική εκπομπή «Στόχος» (Shenjester) του News24 δημοσίευσε νέες λεπτομέρειες σχετικά με τον θάνατο των τεσσάρων Ρώσων τουριστών σε ξενοδοχείο στην πόλη Καβάγια κοντά στα Τίρανα το βράδυ της 15ης Οκτωβρίου του 2021.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προκύπτει ότι ο Ρώσος Σεργκέι Βασίλιεβιτς Μπουρένκοφ, το 2015 υπηρέτησε ως συνταγματάρχης της αστυνομίας στη Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας ή Διοικητής των Δυνάμεων της ΟΜΟΝ στην περιοχή Ιρκούτσκ.

Ακόμη, σύμφωνα με την ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη, από την εξωτερική εξέταση δεν διαπιστώθηκαν σωματικές βλάβες.

Κατά την εσωτερική εξέταση του σώματος, οι ιστοπαθολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις διαπίστωσαν παρουσία μονοξειδίου του άνθρακα στο αίμα σε επίπεδο του 76%.

Επίσης αλλά ευρήματα περιλαμβάνουν, εγκεφαλική υπεραιμία με περικυτταρικό οίδημα, πνευμονικό οίδημα και συμφόρηση, αιμορραγικές κηλίδες ορωδών μεμβρανών, ηπατική κύστη, οξεία ισχαιμία του μυοκαρδίου και πολυοργανική αγγειακή στάση.

Οι αλλαγές που βρέθηκαν, σύμφωνα με τους ειδικούς είναι σημάδι δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα.

Η ΟΜΟΝ όπου υπηρετούσε ο Μπουρένκοφ ήταν μια ειδική στρατιωτική μονάδα που δημιουργήθηκε για ειδικούς σκοπούς και χρησίμευε ως ειδικό όργανο στη Ρωσική Εθνοφρουρά.

Επίσης η ΟΜΟΝ στο παρελθόν λειτουργούσε εντός των δομών του σοβιετικού και αργότερα του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών. Μονάδες της υπάρχουν επίσης στη Λευκορωσία, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν και άλλα μετασοβιετικά κράτη.

Υπενθυμίζουμε πως στο μυστηριώδες περιστατικό πέθαναν ο Σεργκέι Μπουρένκοφ, 60 ετών, η σύζυγός του Ναταλία, 58 ετών, η κόρη τους Αικατερίνα, 31 ετών, και ο σύζυγός της Νικήτα Μπελούσοφ, 37 ετών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου