Την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο ΝΑΤΟ ζητά η Οσμάνι απ' τον Μπάιντεν

Την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο ΝΑΤΟ ζητά η Οσμάνι απ' τον Μπάιντεν

Η Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Βιόσα Οσμάνι ανακοίνωσε ότι απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ του Κοσσυφοπεδίου, η ίδια είπε ότι η επιμονή της είναι να εξετάσει το θέμα μέσα από το πρίσμα της ασφάλειας, ειδικά μετά την τρέχουσα κατάσταση που δημιουργήθηκε από τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία.

«Επιμένουμε να δούμε την ένταξη στο ΝΑΤΟ μέσα από το πρίσμα της ασφάλειας και όχι μόνο από το πρίσμα των πολιτικών κριτηρίων, γιατί σήμερα το πρίσμα της ασφάλειας είναι το πιο σημαντικό από όλα.

Ως εκ τούτου, έγραψα στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και επικοινώνησα με άλλες χώρες, δεδομένων των τελευταίων εξελίξεων και ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι η πιο φιλονατοϊκή χώρα στον κόσμο.

Η ένταξη όλων των χωρών σε αυτό το τμήμα της Ευρώπης στο ΝΑΤΟ σημαίνει περισσότερη ασφάλεια και σταθερότητα».

Ακόμη η Οσμάνι είπε ότι αυτό σημαίνει ότι η τελική απόφαση λαμβάνεται ομόφωνα από όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και ότι για τον λόγο αυτό είπε ότι συνεργάζονται με τέσσερις χώρες που δεν αναγνωρίζουν το Κόσοβο.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει απλώς να καθίσουμε και να περιμένουμε και ότι δεν κάνουμε κανένα βήμα προς εκείνα τα κράτη που δεν μας έχουν αναγνωρίσει. Αντίθετα, εργαζόμαστε σκληρά με αυτές τις τέσσερις χώρες και τους συμμάχους μας», πρόσθεσε η Κοσοβάρα Πρόεδρος.

Επίσης ανάφερε ότι είναι η δυναμική του Κοσσυφοπεδίου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ενώ για την ένταξη στο Συμβούλιο της Ευρώπης είπε ότι «είναι προτεραιότητα έναντι της προτεραιότητας» όσον αφορά τους διεθνείς οργανισμούς.

Τέλος, μίλησε επίσης για τις σερβικές εκλογές στις 3 Απριλίου, λέγοντας ότι το δικαίωμα των Σέρβων με διπλή υπηκοότητα και το δικαίωμα της Σερβίας να διεξάγει εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο είναι διαφορετικά ζητήματα, ωστόσο είπε ότι είναι απαραίτητο η Σερβία να σεβαστεί την κυριαρχία του Κοσσυφοπεδίου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου