Ο Βούτσιτς θα επιτρέψει την εξαγωγή σιτηρών στην Αλβανία

15/03/22, 12:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι θα επιτραπεί η εξαγωγή σιταριού στην Αλβανία.

Σε συνέντευξή του στο ''Dnevni Avaz'', ο Σέρβος Πρόεδρος μίλησε για την κρίση στην Ουκρανία,για το αν η Σερβία θα σταματήσει να εξάγει σιτάρι σε χώρες της περιοχής και αν μια νέα οικονομική κρίση περιμένει τα Βαλκάνια.

«Φυσικά, έχουμε αρκετό σιτάρι για τη Σερβία, και περισσότερο από αρκετό για εμάς, αλλά είναι άχρηστο να πούμε ότι κάτι μας φτάνει και ότι οι άλλοι δεν το έχουν, γιατί αυτή η Σερβία θα είναι ανοιχτή. Ήδη έχει λάβει τα πρώτα αιτήματα από την Αλβανία και τα επεξεργαζόμαστε. Αλλά αν λέτε ότι η Σερβία θα έχει ψωμί και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη όχι, σημαίνει ότι δεν θα έχει ούτε η Σερβία», είπε ο Βούτσιτς.

«Ο κόσμος πρέπει να ξέρει, ό,τι και να πουν για μένα, ό,τι και να πουν για τη Σερβία, είναι βέβαιο ότι η Βοσνία-Ερζεγοβίνη θα πάρει σίγουρα ένα μερίδιο από τα σιτηρά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Είναι σημαντικό να επικοινωνήσουμε», είπε ο Βούτσιτς.

Ωστόσο, παρά την ανακούφιση της αλβανικής αγοράς από τις δηλώσεις Βούτσιτς για τα σιτηρά, οι διαμαρτυρίες των πολιτών στην Αλβανία συνεχίζονται για έκτη συνεχόμενη ημέρα, ενώ παράλληλα οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης συνεχίζουν την ανοδική τους κούρσα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: