Ερώτηση 25 βουλευτών για την διακοπή των συντάξεων ΟΓΑ στους ομογενείς

Την άρση της διάταξης του Ν.4093/2012, η οποία διακόπτει την σύνταξη και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τους ανασφάλιστους υπερήλικες και ομογενείς από την Βόρειο Ήπειρο και τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 25 βουλευτές. Σε ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, οι βουλευτές ρωτούν τι προτίθεται να πράξει έτσι ώστε να επανέλθουν ρυθμίσεις που, όπως λένε, θα άρουν αδικίες και θα αποδίδουν σύνταξη στους ανασφάλιστους υπερήλικες της χώρας μας. Το κείμενο της ερώτησης των βουλευτών έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα δημιουργήθηκε με την διακοπή των συντάξεων προς τους ανασφάλιστους υπερήλικες και από τους αδελφούς μας από την Βόρειο Ήπειρο και τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.

Υπερήλικες ανασφάλιστοι χωρίς κανένα άλλο εισόδημα ή με ένα πολύ μικρό βοήθημα κυρίως από την πρώην ΕΣΣΔ ύψους 60-80 ευρώ, έμειναν δίχως την σύνταξη των 360,00 ευρώ με την οποία «ζούσαν» και δόξαζαν την μητέρα Ελλάδα.

Κύριε Υπουργέ,

Άμεσα πρέπει να επανεξετάσετε το θέμα αυτό και να επανέλθουν διατάξεις οι οποίες καταργήθηκαν:

α) Πρέπει να καταργηθεί το χρονολογικό όριο του έτους 1992, δηλαδή εικοσαετία μόνιμης και νόμιμης παραμονής, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να αποδείξουν ότι ήταν ήδη στην Ελλάδα. Πολλοί είχαν έρθει το 1992 και πριν από αυτό, αλλά με τις συνθήκες προσφυγιάς που αντιμετώπιζαν, δεν μπορούν να αποδείξουν την χρονολογία εισόδου στην Ελλάδα.

Πολλοί ήρθαν το 1993 και αργότερα.

Πρέπει λοιπόν να καταργηθεί η χρονολογία 1992 και όλοι οι ανασφάλιστοι υπερήλικες να έχουν σύνταξη για να επιβιώσουν. Το 1964 έγινε παρόμοια ρύθμιση από τον ΟΓΑ για τους Αιγυπτιώτες Έλληνες υπηκόους.

β) Εάν παίρνουν κάποιο επίδομα ή σύνταξη από το εξωτερικό, το ποσό αυτό να αφαιρείται από τη βασική σύνταξη του ΟΓΑ που θα παίρνουν οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, ομογενείς από την Βόρεια Ήπειρο και την πρώην ΕΣΣΔ.

γ) Να μην υπολογίζεται ως τεκμαρτό εισόδημα η κατοικία διαμονής του υπερήλικου ανασφάλιστου, διότι από μόνη της μπορεί να καλύψει το όριο των 8.640,00 ευρώ τον χρόνο που έχει ορισθεί από τον νόμο.

Κύριε Υπουργέ,

Πρέπει να αρθεί η διάταξη του Ν. 4093/2012, η οποία διακόπτει την σύνταξη και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστους υπερήλικες και τους ομογενείς αδελφός μας από την Βόρειο Ήπειρο και τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

Τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε να επανέλθουν ρυθμίσεις που θα άρουν αδικίες και θα αποδίδουν σύνταξη στους ανασφάλιστους υπερήλικες της χώρας μας και στους ανασφάλιστους υπερήλικες αδελφούς μας από την Βόρεια Ήπειρο και τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ που είναι Έλληνες;


aftonomi.gr

Πρέσπες: Επιτυχημένη η συνάντηση για το πρόγραμμα ...
Ευφάνταστη κομπίνα Αλβανού σε βάρος πρατηριούχου σ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη