Πέμπτη ημέρα συνεχόμενων διαμαρτυριών στην Αλβανία

Πέμπτη ημέρα συνεχόμενων διαμαρτυριών στην Αλβανία

Η αύξηση στις τιμές των καυσίμων και των προϊόντων διατροφής, επηρεασμένη από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έχει φέρει την αντίδραση των πολιτών που εκφράζεται έντονα, με διαμαρτυρίες στα Τίρανα και σε ορισμένες πόλεις της χώρας.

Στην πέμπτη μέρα της έχει μπει σήμερα η διαμαρτυρία που διοργανώνουν οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, ενώ πολίτες έχουν συγκεντρωθεί ξανά στη λεωφόρο «Dëshmorët e Kombit», μπροστά από την έδρα του Αλβανού Πρωθυπουργού για να εναντιωθούν στην αύξηση των τιμών.

Στην πρωτεύουσα οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία «Σκεντέρμπεη» και στη συνέχεια συνέχισαν την πορεία προς το Πρωθυπουργικό Μέγαρο, όπου και με πλακάτ στα χέρια ζήτησαν μέτρα για τη μείωση των τιμών και στα τρόφιμα.

Ο Αλβανός εκπαιδευτικός Ervin Goci δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Edi Rama χρησιμοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία για προπαγάνδα και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία με νομοσχέδια στα χέρια.

Ομιλητές από την κοινωνία των πολιτών είπαν επίσης ότι το σχέδιο 7 σημείων που προτείνει η κυβέρνηση ως Πακέτο Κοινωνικής Αντίστασης είναι απλώς μια ακόμη φάρσα.

«Το σχέδιο των 7 σημείων είναι απλώς μια ακόμη φάρσα. «Δεν έχει προστεθεί τίποτα στο σχέδιο της κυβέρνησης», είπαν ορισμένοι πολίτες.

Διαμαρτυρίες σημειώθηκαν σήμερα και σε άλλες πόλεις, όπως στην Κορυτσά, το Δεβόλη, το Κούκες και το Αργυρόκαστρο.

Οι διαδηλωτές δήλωσαν ότι θα βρίσκονται κάθε απόγευμα στις 17:00 μπροστά από το Πρωθυπουργικό Μέγαρο μέχρι να εισακουστούν πλήρως τα αιτήματά τους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου