Η Τζάτσκα κατηγορεί την ΕΕ για στασιμότητα στην ένταξη της Αλβανίας

Η Τζάτσκα κατηγορεί την ΕΕ για στασιμότητα στην ένταξη της Αλβανίας

Η υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών της Αλβανίας, Όλτα Τζάτσκα, συμμετείχε στο Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας, που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία.

Κατά την ομιλία της με θέμα «Διάλογος Συμφιλίωσης στα Βαλκάνια», η Αλβανίδα ΥΠΕΞ τόνισε ότι η ΕΕ έχει κάνει πολύ καλή δουλειά για την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων. Σύμφωνα με αυτήν, η επίθεση στην Ουκρανία επιβεβαίωσε αυτό που η ίδια η Αλβανία είχε πει εδώ και πολύ καιρό, πως τρίτοι παράγοντες παρεμβαίνουν για να αναιρέσουν όλα τα μέχρι τώρα επιτεύγματα.

Επίσης η Τζάτσκα ανέφερε πως σε συζήτησή της με τους Ευρωπαίους ομολόγους της, είπε ότι η προοπτική της Αλβανίας στην ΕΕ, δεν προχώρησε, διότι η ΕΕ δεν σκεφτόταν στρατηγικά και δεν υιοθετούσε στρατηγική προσέγγιση για την ασφάλεια και την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής.

Ακόμη πρόσθεσε πως η ενσωμάτωση είχε σταματήσει και πως η διαδικασία που είχε ξεκινήσει, η οποία βασιζόταν στην αξιοκρατία, παρόλο που είχαν εκπληρωθεί όλες οι υποχρεώσεις της Αλβανίας, αναστέλλονταν τεχνητά και αυτό δημιουργούσε ένα κενό.

«Η ΕΕ έχασε την αξιοπιστία της», κατέληξε η Αλβανίδα ΥΠΕΞ.

Περαιτέρω, αναφερόμενη στη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας, η Τζάτσκα τόνισε ότι η ΕΕ πρέπει να κοιτάξει την ολοκλήρωση, η οποία είναι απαραίτητη για την ασφάλεια των Δυτικών Βαλκανίων και την επιτάχυνση της διαδικασίας.

Οι βαρύγδουπες δηλώσεις της Τζάτσκα συνεχίζουν να προκαλούν παραξενιά, ειδικά στην ΕΕΜ της Αλβανίας, η οποία μέχρι στιγμής παραμένει έρμαιο των αλβανικών επιδιώξεων αφανισμού της.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου