Το εφετείο Τιράνων αναστέλλει την λειτουργία του λατομείου στην Λύβενα

Μετά από μία χρόνια διαμάχη μεταξύ των κατοίκων της Λύβενας και τους ομογενείς επιχειρηματίες Παπαγιάννη, το Εφετείο Τιράνων ακύρωσε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Αλβανίας που έδινε άδεια λειτουργίας λατομείου, κάποιες εκατοντάδες μέτρα από τα μειονοτικά χωριά Λύβενα και Βελιάχοβο.

Το Πρωτοδικείο είχε αφήσει σε ισχύ την άδεια λειτουργίας, το Εφετείο την ακύρωσε ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του «Βορειοηπειρώτη» η εταιρία θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Θεωρούμε πως πλέον είναι δύσκολο να βρεθεί δικαιοσύνη γιατί ο «εμφύλιος» αυτός πόλεμος που έγινε και με την ευθύνη κάποιον τοπικών παραγόντων, δημιούργησε μη αναστρέψιμες καταστάσεις όπως ήταν το κάψιμο μηχανημάτων της εταιρίας, ενέργεια την οποία οι ιδιοκτήτες αποδίδουν στους κατοίκους αλλά και η σωματική και ψυχολογική βία που χρησιμοποίησε η εταιρία με κρατικούς και μη παράγοντες προς τους κατοίκους.


Προς τέρψη των αλβανών και κυρίως των δικαστών, η ιστορία αυτή θα έχει πολύ δρόμο μπροστά και θα ήταν καλύτερα οι δύο πλευρές να βρουν μόνοι τους μία λύση.


borioipirotis.blogspot.gr

Διαδήλωση Βορειοηπειρωτών ενάντια στον αποκλεισμό ...
Το θαύμα του Μπερίσα!!
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη