Σπίτια σε άστεγους χτίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας (βίντεο)

Σπίτια σε άστεγους χτίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας (βίντεο)

Στη παροχή στέγης σε ανθρώπους που δεν έχουν κάποια κατοικία ώστε να διαμένουν προσφέρει η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησίας της Αλβανίας σε συνεργασία με δωρητές.

Η συγκεκριμένη δράση άρχισε να υλοποιείται μετά από πρωτοβουλία του Γραφείου Νεολαίας της Αρχιεπισκοπής Τιράνων στην Αλβανία, το οποίο έλαβε δωρεά από την κοινότητα Apeldoorn της Ολλανδίας.

Συγκεκριμένα, το ποσό που χορηγήθηκε προχώρησε προς αξιοποίηση από την Ιερά Μητρόπολη Ελμπασάν, Σπαθιά Λιμπράζντ, η οποία σε συνεργασία με τον δήμο του Γκραμς στην κεντρική Αλβανία, έχτισε εκ θεμελίων μια κατοικία 98 τ.μ. η οποία παραχωρήθηκε σε μια οκταμελή οικογένεια η οποία διέμενε σε πρόχειρο κατάλυμα.

Την κατοικία επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Ελμπασάν κ. Αντώνιος διαπιστώνοντας από κοντά το έργο που επιτελέστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η εν λόγω δαπάνη για την κατασκευή της κατοικίας αγγίζει τα 28.700€, εκ των οποίων τα 22.700€ καλύφθηκαν από την κοινότητα Apeldoorn και τα 6.000€ ήταν δωρεά του Γραφείου Νεολαίας της Αρχιεπισκοπής Τιράνων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου