Βουλευτές του Μπάσα ζητούν την παραίτησή του απ' την ηγεσία του ΔΚ

Βουλευτές του Μπάσα ζητούν την παραίτησή του απ' την ηγεσία του ΔΚ

Η προχθεσινή ήττα του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας στην ενδιάμεσες τοπικές εκλογές, έφερε στο προσκήνιο νέες αντιδράσεις εντός του κόμματος, οι οποίες έφθασαν στο σημείο ξα αφορούν και την απομάκρυνση του Μπάσα από την ηγεσία.

Όπως μεταδίδουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, η ίδια η κοινοβουλευτική ομάδα του νυν προέδρου Μπάσα, έπειτα από τα πολύ χαμηλά ποσοστά στην συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση, ζητά από τον ίδιο να βάλει στην άκρη τον εγωισμό του.

Επίσης εκτός από δύο βουλευτές που ζήτησαν επίσημα την παραίτησή του, τώρα έχουν παρέμβει οι βουλευτές Ferdinand Xhaferi, Helidon Bushati, οι οποίοι και ζήτησαν από τον Basha να αποχωρήσει.

Όσον αφορά το «στρατόπεδο» του πρώην πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, ο οποίος και υποστηρίζει πως εκπροσωπεί το αληθινό Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας, ζητά να αναγνωριστεί η ελεύθερη ψήφος εντός του κόμματος και ο ίδιος ο Μπερίσα να κάνει κινήσεις ώστε να διασφαλίσει την ενότητα της παράταξης.

Μέχρι στιγμής και τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα, δείχνουν πως το ΔΚ βρίσκεται σε κρίση, ενώ το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα αυξάνει την επιρροή του.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου