Ο Μετά χαιρέτισε το ψήφισμα κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία απ' το Αλβ. Κοινοβούλιο

Ο Μετά χαιρέτισε το ψήφισμα κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία απ' το   Αλβ. Κοινοβούλιο

Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, χαιρέτισε την χθεσινή ομόφωνη έγκριση του Ψηφίσματος «κατά της απρόκλητης και αδικαιολόγητης επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», από το Αλβανικό Κοινοβούλιο.

Ο Μέτα τόνισε ότι εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη με τον λαό και τους δημοκρατικούς και νόμιμους θεσμούς της Ουκρανίας στις ηρωικές προσπάθειές τους για ελευθερία, εθνική αξιοπρέπεια και ευρωπαϊκές αξίες.

«Χαιρετίζω την ομόφωνη έγκριση του Ψηφίσματος κατά της απρόκλητης και αδικαιολόγητης επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, από το αλβανικό κοινοβούλιο!

Ως χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ, μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, και με στόχο την επικράτηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ευρώπη, την περιοχή και πέραν αυτής, εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στον λαό και στους δημοκρατικούς και νόμιμους θεσμούς της Ουκρανίας στις ηρωικές προσπάθειές της για ελευθερία, εθνική αξιοπρέπεια και ευρωπαϊκές αξίες!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζουμε πως το Κοινοβούλιο της Αλβανίας στην χθεσινή του Ολομέλεια ψήφισε με 123 ψήφους υπέρ, όχι και κατά καμία, επίσης και με καμία αποχή το ψήφισμα, υπέρ της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και της προστασίας των αρχών του διεθνούς δικαίου και της ευρωπαϊκής ασφάλειας


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου