Το Διαθρησκειακό Συμβούλιο Αλβανίας για την κατάσταση στην Ουκρανία

Το Διαθρησκειακό Συμβούλιο Αλβανίας για την κατάσταση στην Ουκρανία

Δήλωση του Διαθρησκειακού Συμβουλίου της Αλβανίας για την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία

Το Διαθρησκειακό Συμβούλιο της Αλβανίας, στο οποίο συμμετέχουν όλες οι θρησκευτικές κοινότητες της χώρας, παρακολουθεί με πολλή ανησυχία και πόνο την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μια απαράδεκτη επίθεση εναντίον μιας κυρίαρχης χώρας και δηλώνει:

Καταδικάζουμε εντόνως τη βία και την αιματοχυσία εις βάρος αθώων ανθρώπων, γεγονός που έχει πληγώσει βαθιά την καρδιά και την ψυχή των πιστών μας. Οι πολίτες της Αλβανίας διατηρούν ακόμη ζωντανά στη μνήμη τους τα τραγικά γεγονότα από τις ένοπλες συγκρούσεις, πριν από λίγα χρόνια, όπου έχασαν τη ζωή τους χιλιάδες άοπλοι πολίτες, γυναίκες και παιδιά. Όλα αυτά τα γεγονότα μάς διδάσκουν ότι η ειρήνη, ως σύμβολο όλων των θρησκευτικών παραδόσεών μας, είναι το πιο πολύτιμο που οφείλουμε ναδιατηρούμε και να διακηρύσσουμε με κάθε τρόπο.

Προσευχόμαστε και ζητάμε όλοι οι ιθύνοντες μαζί με όλη τη διεθνή κοινότητα να εργαστούν για την κατάπαυση πυρός, τηνανακωχή και την ειρήνη στην πολύπαθη γη της Ουκρανίας.

Οι πέντε θρησκευτικές κοινότητες, που συγκροτούμε το Διαθρησκειακό Συμβούλιο της Αλβανίας, κάνουμε έκκληση προς τα μέλη των κοινοτήτων μας να εντείνουν τις δεήσεις τους για τον λαό της Ουκρανίας και για τη επίτευξη της ειρήνης το συντομότερο δυνατόν.

Μουσουλμανική Κοινότητα της Αλβανίας, Ορθόδοξος Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Αλβανίας, Συνέλευση των Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων της Αλβανίας. Παγκόσμιο Κέντρο τωνΜπεκτασί, Ευαγγελική Αδελφότητα Αλβανίας.

Τίρανα 3 Μαρτίου 2022

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου