Ιωάννινα: Μνημείο για αστυνομικούς πεσόντες εν ώρα καθήκοντος

Ιωάννινα: Μνημείο για  αστυνομικούς πεσόντες εν ώρα καθήκοντος

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων παρουσία τόσο της πολιτικής όσο και της φυσικής ηγεσίας του αστυνομικού σώματος, τίμησε πέντε αστυνομικούς που έχασαν την ζωή του εν ώρα καθήκοντος.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του epiruspost.gr, το εν λόγω μνημείο βρίσκεται μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων, με σκοπό του να θυμίζει τη θυσία αυτών των ανθρώπων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πραγματοποιήθηκαν από τον Υφυπουργό, τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, κ. Γρηγόριο Γερακαράκο και τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, κ. Ανέστη Κωνσταντινίδη.

Κωνσταντίνος Ζαμπαλάς. Στις 7 Νοεμβρίου 1994, στον προαύλιο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Ιωαννίνων, τραυματίστηκε θανάσιμα από τον δράστη που προηγουμένως είχε τραυματίσει θανάσιμα τον Εισαγγελέα της έδρας του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων.

Νίκος Μαρκάκης. Στις 20 Μαΐου 1997 τραυματίστηκε θανάσιμα από πυροβολισμό, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης διατεταγμένης υπηρεσίας ως επικεφαλής φρουράς στο Προξενείο της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο Αλβανίας.

Δημήτρης Κώτσης και Κώστας Βλαχοπάνος…Στις 30 Δεκεμβρίου 2005, κατά την μεταφορά τριών αλλοδαπών κρατουμένων με υπηρεσιακό όχημα, ένας από αυτούς αφαίρεσε το υπηρεσιακό περίστροφο ενός αστυνομικού και πυροβόλησε εναντίον τους, τραυματίζοντας τους θανάσιμα.

Στους τέσσερις προστίθεται και ο Σπύρος Θεοδώρου από την Κόνιτσα. Τον Μάιο του 2009 εκτελούσε, μαζί με άλλο Αστυνομικό, υπηρεσία περιπολίας με μοτοσικλέτα, όταν κατά τη διάρκεια ελέγχου σε ύποπτο άτομο, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστο συνεργό του, ο οποίος τους επιτέθηκε από τα νώτα. Ο 30χρονος Αστυφύλακας τραυματίστηκε βαριά και κατέληξε στις 5 Ιουνίου στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου