Τα Σκόπια ζητούν άμεση ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο ΝΑΤΟ

Τα Σκόπια ζητούν άμεση ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο ΝΑΤΟ

Τα Σκόπια υποστηρίζουν την προσπάθεια του Κοσσυφοπεδίου για ένταξη στο ΝΑΤΟ δήλωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Ταλάτ Τζαφέρι κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Πρίστινα την Παρασκευή 4 Μαρτίου.

«Ως χώρες, οι εξωτερικές μας πολιτικές έχουν κοινούς στόχους. Υποστηρίζουμε τις ευρωατλαντικές φιλοδοξίες της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Είπε επίσης ότι η χώρα του υποστηρίζει την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου και τον διάλογο με τη Σερβία που διευκολύνει η ΕΕ.

Στην Πρίστινα, ο Τζαφέρι συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Αλμπίν Κούρτι και τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Γκλαουκ Κονιούφσκα.

Από πλευράς του, ο Konjufca επανέλαβε τη σημασία της ένταξης του Κοσσυφοπεδίου στο ΝΑΤΟ δεδομένης της κατάστασης στην Ουκρανία.

«Μετά την κατάσταση στην Ουκρανία, όλοι όσοι ήταν σκεπτικιστές για την ένταξη του Μαυροβουνίου και της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ, καταλαβαίνουν σήμερα πόσο σημαντικό ήταν για τη Βόρεια Μακεδονία και πόσο σημαντικό είναι για το Κοσσυφοπέδιο να ενταχθεί σε αυτή την οικογένεια κάτω από μια διατλαντική ομπρέλα ασφαλείας», είπε.

Την περασμένη Κυριακή, ο υπουργός Άμυνας του Κοσσυφοπεδίου Armend Mehaj έκανε δημόσια έκκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για επιτάχυνση της ένταξης στο ΝΑΤΟ και μια μόνιμη αμερικανική στρατιωτική βάση στο έδαφός του μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου