Η Κροατία υποστηρίζει την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο ΝΑΤΟ

Η Κροατία υποστηρίζει την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο ΝΑΤΟ

Μετά την Τουρκία, η Κροατία υποστηρίζει επίσης την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο ΝΑΤΟ. Αυτό ανακοίνωσε ο Κοσοβάρος υπουργός Άμυνας, Armend Mehaj με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα όπου γράφει ότι το κροατικό κράτος τον υποστηρίζει στο μέγιστο και θα δεσμευτεί για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο ΝΑΤΟ.

Ο Mehaj αναφέρει ότι χθες μίλησε με τον Κροάτη ομόλογό του, Mario Banozic.

«Η Κροατία υποστηρίζει πλήρως και θα δεσμευτεί για την ένταξη της χώρας μας στο ΝΑΤΟ. Σήμερα είχα μια συνομιλία με τον φίλο μου, Υπουργό Άμυνας της Κροατίας, Mario Banozic.

Με τον υπουργό Banozic, συζητήσαμε τη γενική κατάσταση ασφάλειας που δημιουργήθηκε μετά τη ρωσική στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία και την αντανάκλασή της στην περιοχή μας. Μοιραστήκαμε την ίδια θέση ότι όλες οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων με ευρωατλαντικό προσανατολισμό πρέπει να ενωθούν για να ξεπεράσουν κάθε πρόκληση που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής μας.

Έλαβα επίσης από τον Υπουργό Banozic τη δέσμευσή του για τη μέγιστη δέσμευση και υποστήριξη από την αρχή του και τη Δημοκρατία της Κροατίας στον στόχο μας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, σε μια ταχεία διαδικασία.

Ευχαριστώ φίλε υπουργέ Banozic!

Ευχαριστούμε τη Δημοκρατία της Κροατίας και τον φιλικό Κροατικό λαό!

«Μαζί δυνατοί!», έγραψε ο Κοσοβάρος υπουργός.

Εκτός της Κροατίας, υπέρ της ένταξης του Κοσσυφοπεδίου στο ΝΑΤΟ τάχθηκε και ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, κατά την υποδοχή της Προέδρου του Κοσσυφοπεδίο, Vjosa Osmani, στην Άγκυρα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου